Antena Căutare

Ponta: PSD va vota impotriva oricarei variante de guvern PDL

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, dupa sedinta BPN, ca parlamentarii partidului vor vota impotriva oricarei variante de guvern PDL, oricare ar putea fi un eventual nou prim-ministru.

Ponta a afirmat ca ideea unui prim-ministru independent "nu exista la modul real".

"Dincolo de responsabilitatea personala a domnului Emil Boc, de faptul ca executa cu slugarnicie si cu zel orice fel de ordin, oricat de absurd, al domnului Basescu si protejeaza sau inchide ochii la toate abuzurile ministrilor si colegilor sai de partid, nu ne face sa credem ca toate problemele din aceasta tara, cum probabil ar dori Traian Basescu, ca tot ce e mai rau in aceasta tara se datoreaza lui Emil Boc", a declarat el.

Ponta a afirmat, raspunzand unor intrebari, ca PSD va vota, in Parlament, daca va fi cazul, impotriva oricarui premier care va forma un guvern PDL.

"Guvernarea PDL este o guvernare corupta si incompetenta. Persoana care de fapt decide in cadrul guvernului nu este Emil Boc, ci este doamna Udrea si sunt convins ca indiferent cum se numeste primul ministru, doamna Udrea ramane ministru si persoana cea mai influenta si cu bugetul cel mai mare. Solutia iesirii din criza este schimbarea guvernarii PDL", a spus el.

Articolul continuă după reclamă

Intrebat daca un premier independent ar fi mai bun decat Emil Boc, Ponta a raspuns: "Ati coborat standardul foarte jos daca ma puneti sa compar pe cineva cu Emil Boc. Nu ai ce om sa aduci care sa conduca un guvern corupt PDL si sa crezi ca partidul corupt PDL poate sa faca ceva bun pentru Romania".

Intrebat daca PSD va vota impotriva oricarei formule de guvern cu premier independent, Ponta a raspuns: "Categoric. Banuiesc ca nu o sa vina un premier fara ministri. Evident ca nu putem sustine un guvern PDL si un guvern al lui Traian Basescu, pentru ca incompetenta si coruptia nu reprezinta atributul exclusiv al lui Boc, ci si al celor care il inconjoara".

Intrebat daca PSD ar vota si impotriva unui guvern condus de Mugur Isarescu, Ponta a evitat un raspuns clar.

"Nu as vrea sa intru in povestea cu daca. Sa vorbim atunci cand va veni vorba de lucruri serioase", a mentionat el.

Sursa: Jurnalul National

Basescu nu il rastoarna inca pe Emil Boc: Speculatiile cu premierii sunt in afara problemei pana la alegerile din UDMR... Elena Udrea: Monica Iacob-Ridzi ar fi bine sa se autosuspende...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x