Antena Căutare

Ponta vrea capetele lui Igas, Predoiu si Baconschi, pentru ratarea aderarii la Schengen

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca ratarea aderarii la spatiul Schengen la termenul stabilit trebuie asumata politic prin inlocuirea ministrilor de Interne, Externe si Justitie.

El a adaugat ca aceasta responsabilitate trebuie asumata si concretizata prin inlocuirea din functie a celor doi ministri raspunzatori direct de problema Schengen si de Mecanismul de Cooperare si Verificare, respectiv ministrul de Justitie si ministrul de Interne.

Ponta a afirmat ca se impune, de asemenea, si inlocuirea ministrului de Externe, care "nu a suplinit" nerealizarile ministrilor de Interne si Justitie si care a pus Romania "intr-o situatie extrem de dificila" prin unele declaratii publice.

"Traian Basescu a primit o lectie, ca ceea ce tine pe plan intern - sa minti, sa promiti, sa ascunzi adevarul - nu poate sa tina si la nivel european. Este foarte clar ca UE, chiar daca intr-un context incorect din punct de vedere formal, dar intr-un context politic foarte clar, a pus stampila regimului Basescu, un regim vinovat de coruptie si crima organizata, un regim care nu garanteaza ca in Romania normele europene privind combaterea coruptiei si a crimei organizate nu pot fi aplicate de catre Traian Basescu si guvernul Boc", a mai declarat presedintele PSD.

Sursa: Jurnalul National

Emil Boc despre cresterea pretului benzinei: "Am sesizat ANAF si Consiliului Concurentei"... Antonescu: Basescu e un om care loveste pe la spate si fuge...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x