Antena Căutare

Emil Boc despre cresterea pretului benzinei: "Am sesizat ANAF si Consiliului Concurentei"

Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, in cadrul emisiunii "Tema zilei" de pe TVR1 ca Guvernul nu are un rol direct in a stabili pretul combustibilului, insa poate sa intervina, pe cai indirecte, si sa-i traga la raspundere pe cei care il majoreaza nejustificat, primul-ministru adaugand ca asteapta, in acest caz, analizele cerute Consiliului Concurentei si ANAF.


"Guvernul nu are are un rol direct in a stabili pretul combustibilului, nu poate sa intervina, dar poate, pe cai indirecte, sa-i traga la raspundere pe cei care majoreaza nejustificat intr-o economie de piata preturile, fie ca este vorba de monopol, fie ca este vorba de profit. Statul roman poate sa impuna si el anumite impozite",
a explicat seful Executivului, la postul public de televiziune.

El a adaugat ca, in prezent, Executivul analizeaza posibilitatile pe care le are la dispozitie in cazul pretului combustibilului, dar asteapta si rezultatele unor analize realizate de ANAF si de Consiliul Concurentei.

"Eu am dat dispozitie pentru doua verificari paralele, una la Consiliul Concurentei, pentru a vedea daca nu este vorba de practici de monopol si doi, la ANAF, sa verifice practic gradul de profit pe care-l au cei care maresc foarte rapid pretul la benzina. Daca exista profituri care cresc foarte mult si nejustificat intr-o asemenea perioada dificila, statul roman poate avea cateva contra-masuri specifice economiei de piata. Nu le mentionez inca, le intuiti, dar astept analizele date de catre autoritatile despre care am vorbit", a spus premierul.

Emil Boc a sustinut ca, in prezent, se plateste pretul "privatizarii iresponsabile", de catre Guvernul condus de Adrian Nastase, a Petrom.

citeste articolul complet pe Hotnews.ro

Elena Basescu revoltata pe un protestatar: "Lasati-l pe tata in pace ca am venit eu la bilant“... Ponta vrea capetele lui Igas, Predoiu si Baconschi, pentru ratarea aderarii la Schengen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x