Antena Căutare

Premieră la alegerile prezidențiale 2019: BEC nu va mai anunța rezultate provizorii

În ziua alegerilor prezidenţiale vor fi publicate pe internet numai rezultatele parţiale şi finale, precizeazăServiciul de Telecomunicaţii Speciale, care arată că, în prezent, nu există cerinţe operaţionale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va are loc pe 10 noiembrie 2019

roaep.ro

Precizarea STS vine în urma solicitărilor referitoare la modul de publicare pe internet a datelor privind centralizarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie.

''Serviciul de Telecomunicaţii Speciale realizează publicarea pe internet a datelor aferente procesului electoral din luna noiembrie 2019 conform cerinţelor operaţionale reieşite din hotărârile AEP şi deciziile BEC. Până în acest moment, nu au fost adresate către STS cerinţe operaţionale din care să reiasă că rezultatele provizorii vor fi publicate. În consecinţă, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parţiale şi finale'', arată STS.

Citește și:

Alegeri prezidențiale 2019, primul tur. Președintele, roluri și atribuții: Este singurul care poate consulta poporul

Unde și cum votezi la alegerile prezidențiale de duminică, 10 noiembrie 2019. Detaliile importante pe care trebuie să le știi

Potrivit STS, citat de Agerpres, vor fi diferenţe între modul de afişare a rezultatelor la alegerile prezidenţiale faţă de alegerile europarlamentare.

''STS nu are cerinţe operaţionale pentru publicarea rezultatelor provizorii, iar responsabilitatea publicării datelor aparţine AEP şi BEC. (...) Aplicaţiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale cu aceeaşi transparenţă şi vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare. Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură acelaşi nivel de transparenţă ca în cazul alegerilor din 26 mai. De asemenea, considerăm că nivelul de transparenţă realizat prin publicarea rezultatelor provizorii trebuie să fie acelaşi pentru toate categoriile de public. În momentul de faţă, nu există cerinţe operaţionale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare'', menţionează STS.

Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale 2019

Alegerile prezidențiale au loc duminică, pe 10 noiembrie 2019, în primul tur de scrutin, unde intră toți cei care au primit aviz favorabil pentru a candida la președinția României.

Dacă niciunul dintre candidați nu reușește să obțină peste 50% dintre voturile alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente, pe data de 24 noiembrie 2019 se va organiza al doilea tur de scrutin.

Secțiile de votare din țară se vor deschide duminică dimineață la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00.

Iohannis, la învestirea lui Bogdan Aurescu: Convingerea mea fermă este că România trebuie să aibă o politică externă sol... Cine este Raluca Turcan, vicepremierul din Cabinetul Ludovic Orban. Cum arăta la începutul carierei și cât de mult s-a s...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x