Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Premierul Orban, noi declarații despre carantinare: "Măsura va fi luată în orice oraș sau localitate cu număr mare de cazuri"

Premierul Orban confirmă încă o dată că autoritățile din România nu vor ezita să impună măsuri de carantină în localitățile unde există o răspândire mare a coronavirusul, respectiv zone unde numărul de cazuri continuă să crească.

Premierul Orban, noi declarații despre carantinare

Hepta

Ludovic Orban a declarat, vineri, că atunci când va fi necesar, se va lua decizia de a carantina orice comunitate locală unde există o răspândire amplă a noului coronavirus.

"E o procedură de carantină pe baza evaluării făcute de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP. Prin ordinul comandantului acţiunii, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, se poate hotărî carantinarea unei localităţi, a unui sat, a unei comune, a unui cartier, a unei zone sau se poate şi a unei regiuni, dacă este vorba de o răspândire foarte mare a virusului. (...) Când va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală unde există o răspândire amplă a virusului, în primul rând ca să protejăm zonele învecinate şi în al doilea rând să luăm măsurile în rândul comunităţii locale pentru a stopa răspândirea virusului", a afirmat Ludovic Orban, aflat într-o vizită de lucru pe autostrada Sebeş-Turda.

Citește și: Italia introduce carantina obligatorie pentru cetățenii care vin din România. MAE: Măsura, valabilă până în 31 iulie

Reducerea numărului de îmbolnăviri, prioritatea autorităților în România

Premierul a adăugat că obiectivul Guvernului este acela de reduce răspândirea virusului, numărul de îmbolnăviri zilnice şi numărul de cazuri active.

"Am făcut o mobilizare fără precedent a instituţiilor de control. Practic, suntem într-o acţiune constantă, sigur, direcţionată strategic în special pe zonele în care există activităţi cu risc epidemiologic mare, tocmai pentru a-i apăra pe cei corecţi, pe cei care-şi apără sănătatea de cei care nu respectă legea şi regulile", a spus Orban.

Recomandari