Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Italia introduce carantina obligatorie pentru cetățenii care vin din România. MAE: Măsura, valabilă până în 31 iulie

Italia anunță că introduce carantina automată pentru cetățenii care vin din România și Bulgaria, pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus. Potrivit MAE, măsura este valabilă până pe 31 iulie, atunci când va fi făcută o reevaluare.

Italia introduce carantina pentru România și Bulgaria`

Hepta

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de astăzi, autorităţile italiene au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Italiene pentru persoanele care vin din Romania.

„Conform informaţiilor oficiale comunicate de către autorităţile italiene, persoanelor care sosesc în Republica Italiană şi care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale şi autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptaţi de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri şi de persoane şi personalul navigant. Măsura se aplică până la data de 31 iulie a.c., când va avea loc o reevaluare”, a transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autorităţile italiene şi va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea italiană.

Românii care pleacă în Italia vor sta în carantină 14 zile

Roberto Speranza, ministrul Sănătății din Italia, a anunțat vineri pe Twitter că autoritățile italiene au decis impunerea de noi restricții de călătorie cetățenilor din România și Bulgaria care ajung pe teritoriul țării lor.

''Tocmai am semnat un nou decret care dispune carantina pentru cetăţenii care în cele 14 zile precedente au fost în România şi Bulgaria'', a precizat într-o declaraţie Roberto Speranza .

Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetăţenii străini, pe 3 iunie, când Italia decide să aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o altă ţară a Uniunii Europene.

Citește și: 2.000 de cazuri pe zi şi carantină totală, ca în martie și aprilie, în mai puțin de două saptămâni. Avertismentul unui specialist din Cluj

Ministrul Sănătății a precizat că a semnat un ordin conform căruia toți cetățenii care vin din România și Bulgaria trebuie să intre automat în carantină timp de 14 zile.

''Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi'', a explicat ministrul italian într-o postare.

România a avut 1.119 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri alte 1.119 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, acesta fiind ce lmai mare număr de cazuri zilnice de la conformarea epidemiei de COVID-19 în România. Bilanţul este de 42.394 de persoane infectate.

Citește și:

Cât ne protejează, de fapt, masca. Experimentul făcut de un medic român din SUA, dovada așteptată de toată lumea

La rândul său, Ministerul Sănătăţii din Italia a anunţat 306 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. A crescut cu 82 şi numărul cazurilor active, în contrast cu tendinţa în scădere a acestora în ultimele luni.

Recomandari