Antena Căutare

Presa centrala continua sa dezbata cazul Catalin Voicu si face noi dezvaluiri

Presa continua luni sa fie interesata de cazul senatorului Catalin Voicu, pe care il analizeaza si vine cu noi dezvaluiri - reteaua a luat fiinta inca din zilele Revolutiei, senatorul folosea un limbaj codat, omul de afaceri Costel Casuneanu i-a dat 260.000 de euro pentru interventii in justitie.

Site-ul HotNews.ro

Romania Libera anunta ca Voicu a strans informatii inca din primele zile ale democratiei, reteaua sa fiind initiata pe 22 decembrie 1989. "Senatorul PSD Catalin Voicu si-a inceput ascensiunea inca din 22 decembrie 1989, cand Ion Iliescu l-a desemnat sa-i asigure protectie noului procuror general. Din aceasta pozitie, Voicu ar fi aflat informatii compromitatoare despre magistrati, politisti si politicieni", scrie Romania Libera.

La randul sau, editorialistul Dan Turturica considera ca dosarul Voicu reprezinta un sfarsit de epoca si este un moment de cotitura pentru justitia din Romania. "Devoalarea retelei de tip mafiot construita de senatorul PSD in jurul principalelor institutii care se ocupa cu respectarea legii echivaleaza cu prabusirea FNI si, ulterior, a Bancii Romane de Scont", este de parere Dan Turturica. "Dezmembrarea retelei Voicu, chiar si daca nu se va solda cu vreo condamnare spectaculoasa, ar putea avea acelasi efect. Coruptia nu va disparea, insa lovitura pe care o primesc astazi magistratii manjiti le-ar putea spulbera pentru totdeauna indrazneala si sentimentul de siguranta de care s-au bucurat pana acum. Astfel, chiar si cei care vor scapa neatinsi se vor gandi de zece ori inainte de a vinde o sentinta. Ar fi pasul decisiv pentru ca reforma morala in justitie sa inceapa in sfarsit, iar coruptia sa devina exceptie, si nu regula", conchide editorialistul Romaniei Libere.

Evenimentul Zilei scrie ca in 2006 Mircea Geoana i-a prezentat liderilor PSD pe generalul Mitica Iliescu si executantul sau, Catalin Voicu, drept oamenii la care pot apela si pe care ii pot consulta in chestiuni juridice. " 'Misiunea' lui Catalin Voicu in PSD era cunoscuta la varful partidului. Potrivit unor surse din PSD, in 2006, Mircea Geoana le prezentase 'reteaua', ce poate, ce face si cu ce poate ajuta aceasta. Catalin Voicu fusese infatisat drept un executant direct al generalului Dumitru Iliescu, fost sef al Serviciului de Protectie si Paza. Acesta a participat in 2006 la o intalnire de taina a liderilor PSD, desfasurata in Ardeal. Potrivit unor participanti, Geoana l-a introdus pe Mitica Iliescu drept omul care le poate rezolva orice probleme ,deoarece va conduce Departamentul Protectie Interna al PSD", dezvaluie publicatia.

Intr-un editorial consacrat tot temei Voicu, Silviu Sergiu se intreaba Cui ii da frisoane dosarul Voicu?. "Dupa publicarea unor informatii partiale din dosar, cea mai importanta intrebare este: 'pe cine a prins in tentacule aceasta caracatita?'. Pana in momentul de fata ramificatiile retelei duc, se pare, foarte sus si foarte departe. Multi politicieni ar putea fi ingrijorati de evolutia dosarului", scrie editorialistul Evenimentului Zilei.

Adevarul atrage atentia ca stenogramele "Catalin Voicu" readuc in prim-plan un scandal inabusit la inalta Curte: modul in care sotia liderului PSD Miron Mitrea si-a obtinut titlul de notar public. in interceptarile pentru care DNA ii cere arestarea, Catalin Voicu s-a laudat ca, datorita influentei sale, sotia lui Miron Mitrea si-a recastigat functia de notar, noteaza Adevarul.

Cornel Nistorescu scrie in cotidianul.ro ca "oricat de revoltatoare, penibile si de hahalera sunt operatiunile lui Catalin Voicu, nu avem dreptul sa trecem peste aceasta tele-justitie provocata de livrarea stenogramelor catre presa. Povestea seamana perfect cu scandalul de mita al lui Traian Remes. si acesta a fost rezolvat mai mult de televiziuni si talk show-uri, iar in justitie s-a umplut de sange", afirma publicistul.

Sursa: www.newsin.ro

Vanghelie: "Nu ma delimitez de prieteni, eu cred ca Voicu este nevinovat"... Senarorul Catalin Voicu s-a autosuspendat din PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x