Antena Căutare

Presedintele Parlamentului ungar: "Ati fost barbati adevarati cand ati cerut autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc"

Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, in calitate de presedinte de onoare al Partidului Civic Maghiar din Romania, a subliniat in discursul sau importanta ca PCM sa ramana un partid independent, aceasta fiind conditie obligatorie ca el sa ramana in continuare intr-o functie onorifica.

"Sunt dispus sa raman presedintele de onoare al PCM daca partidul isi pastreaza doctrina politica si independenta. Nu puteti cere mai multa incredere de la alegatori, decat cea pe care o aratati voi intre voi. Ati fost barbati adevarati cand ati spus ca exista o singura cauza maghiara, in timp ce liderii UDMR au sprijinit guvernarea socialista de la Budapesta, preocupata cu stergerea notiunii de natiune din toate initiativele legislative. Ati fost barbati adevarati cand ati cerut autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc, in timp ce la Bucuresti, liderii UDMR au abandonat in tacere proiectul de lege privind autonomia", a spus Kover Laszlo la Congresul PCM de la Odorheiu Secuiesc.

Kover Laszlo nu s-a ferit sa il atace pe presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), parintele spiritual al PPMT, parlamentarul european Tokes Laszlo, pe care l-a acuzat de tradare. "Realitatea este ca in 2007 la alegerile parlamentare ati sprijinit un candidat independent, in speranta ca minoritatea maghiara din Ardeal va avea un reprezentant la Bruxelles. Acest lucru s-a si intamplat, doar ca acest parlamentar a renuntat la independenta sa in 2009 si v-a transmis ca sunteti un partid ratat. In 2008, PCM a asigurat o democratie a votului in randul maghiarilor si a dovedit ca democratia nu slabeste, ci intareste comunitatea maghiara din Ardeal. Rezultatele alegerilor locale au scos la iveala ura indreptata impotriva acestui partid. Peste ani, cand nepotii va vor intreba ce ati facut pentru comunitatea maghiara, pentru Ardeal si Tinutul Secuiesc, voi sa raspundeti cu sufletul impacat, citandu-l pe Luther: 'Am stat acolo, nu aveam de ales'", a incheiat Kover.

Rusia a fost dispusa sa rezolve problema tezaurului, insa Romania a refuzat... PNL se aliaza cu Gigi Becali. Liberalii au dat aviz favorabil incheierii unui acord cu PNG...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x