Antena Căutare

Papa Francisc s-a întâlnit cu Viorica Dăncilă! Primele imagini! Ce i-a spus și ce i-a dăruit Suveranului Pontif - Video

Au apărut primele imagini cu Papa Francisc de la întâlnirea cu Viorica Dăncilă, la Palatul Cotroceni. Prim-ministrul României i-a oferit Suveranului Pontif, între altele, un ceas special făcut de un român.

Au apărut primele imagini cu Papa Francisc de la întâlnirea cu Viorica Dăncilă, la Palatul Cotroceni. Prim-ministrul României i-a oferit Suveranului Pontif, între altele, un ceas special făcut de un român.

Viorica Dăncilă, îmbrăcată în negru și cu părul acoperit de o dantelă neagră, i-a vorbit în limba română Papei Francisc, spunându-i mai întâi „Bine ați venit în România”.

Apoi, Viorica Dăncilă i-a prezentat Papei Francisc fiecare cadou pe care i l-a făcut.

Pe cadranul ceasului pe care Viorica Dăncila i l-a dăruit Papei Francisc este reprezentat Sfântul Francisc de Assisi, inspirat dintr-o frescă de a marelui pictor Giotto.

De asemenea, pe cadranul ceasului sunt implementate trei elemente de natură emoțională: o rocă din Argentina (rodocosit), pentru că Papa Francisc este de origine argentinian, o rocă vulcanică din Etna și o fărâmă de pământ românesc.

Pe spatele ceasului dăruit de Viorica Dăncilă Papei Francisc, pe rotorul mecanismului acestuia, se află o bucată de malachit - o rocă albastră ce se presupune că s-a folosit la realizarea „albastrului de voroneț”.

Totodată, Papa Francisc a primit de la Viorica Dăncilă o curea din piele, lucrată manual tot de un român, simplă, cu o culoare maron închis. Culoarea se apropie foarte mult de veșmântul purtat de călugării franciscani.

Viorica Dăncilă i-a mai dăruit Papei Francisc Albumul Biserica Romano-Catolică din România: istorie, spiritualitate și patrimoniu, apărut la editura PAIDEIA, 270 pagini, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Premierul Viorica Dăncilă s-a mai întâlnit în luna mai a anului trecut cu Papa Francisc, la Palatul Apostolic de la Vatican.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anunțul Vioricăi Dăncilă după discuția cu Klaus Iohannis: Ne vom continua mandatul... Video. Ce cadouri a primit Papa Francisc de la președintele Klaus Iohannis. O minge și un tricou cu autograful lui Hagi,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x