Antena Căutare

„Guvernul domnului Orban, un record nedemocratic” - Ce au transmis parlamentarii de la Bruxelles, după adoptarea moțiunii de cenzură

Căderea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură a genarat un val de reacții la Bruxelles. Parlamentarii europeni taxează „recordul nedemocratic” stabilit marți seară de miniștrii PNL.

Ce au transmis parlamentarii de la Bruxelles, după adoptarea moțiunii de cenzură

Inquam Photos / George Calin

Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban a fost votată cu 261 de voturi „pentru”. Primele reacții ale parlamentarilor de la Bruxelles nu au întârziat să apară.

Iratxe Garcia Perez, președintele Grupului S&D din Parlamentul European, a vorbit despre încercarea acestui guvern de a schimba legea electorală, pe care o consideră împotriva deciziei CCR și împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Trădare în PNL! Cine este liberalul care a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban?

„Încercarea acestui guvern de a schimba legea electorală în asemenea grabă nu doar că este împotriva deciziei Curții Constituționale a României, conform căreia un minimum de 6 luni sunt necesare pentru schimbarea legislației electorale, ci este și împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția în ceea ce privește practicile electorale, aceasta stipulând că schimbările se pot face cu minim un an înaintea alegerilor.

Mai îngrijorător este faptul că ieri, într-o ședință de guvern care a durat mai mult de opt ore, guvernul domnului Orban a adoptat o serie de acte legislative, creând, astfel, un record nedemocratic nemaiîntâlnit. Cetățenii români nu merită acest lucru. Sper că forțele politice din Parlamentul României să găsească o modalitate de a aduce stabilitate și de a reintra pe calea reformelor democratice, aliniate valorilor Uniunii Europene”, a afirmat Iratxe Garcia Perez.

Ludovic Orban, previziune sumbră după adoptarea moțiunii de cenzură: „O va face imediat ce se vor îndeplini condițiile constituționale”

De asemenea, și Dan Nica, Liderul delegației române din cadrul Grupului S&D, a criticat dur măsurile pe care voia să le ia Guvernul Orban, spunând că „a sfidat cetățenii României și ai Europei deopotrivă”.

„Acest guvern a sfidat cetățenii României și ai Europei deopotrivă, nu doar prin asumarea răspunderii pe 7 acte legislative cheie în ultimele 3 luni, ci și prin adoptarea anti-democratică, într-o singură noapte, a 56 de acte legislative, 25 de ordonanțe de urgență și 31 de decizii, în pofida deciziei Curții Constituționale și a recomandărilor Comisiei de la Veneția. Acestea acoperă o gamă largă de domenii, cu impact direct asupra vieții cetățenilor - de la privatizarea sistemului sanitar și a celui de urgență, la bugetul de stat și, nu în ultimul rând, schimbarea structurală a sistemului electoral al țării. Reiterez, pe această cale, rugămintea, în numele tuturor forțelor democrate din România, adresată președintei Ursula von der Leyen, de a emite urgent o opinie a Comisiei Europene cu privire la aceste practici ale actualului guvern EPP din România”, a spus Dan Nica.

Dan Barna a anunțat dacă USR va merge sau nu cu o propunere de premier la Cotroceni! „E clar că avem o majoritate toxică în Parlament”

Dan Barna a anunțat dacă USR va merge sau nu cu o propunere de premier la Cotroceni! „E clar că avem o majoritate toxică... Şeful TSD: Parlamentul a reinstaurat miercuri statul de drept. Mulţimea vidă din Palatul Victoria s-a risipit...
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar...
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023. Racii primesc vești importante. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023 anunță că nativii din zodia Rac vor avea parte de vești...
Parteneri
Beneficiile consumului de avocado. Este recomandat să îl integrezi în alimentația ta
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x