Antena Căutare

Principesa Margareta critica refuzul Puterii de a-l invita pe Rege in Parlament: "S-a ratat o ocazie cruciala pentru viitorul tarii"

PDL a votat impotriva participarii Regelui Mihai in Parlament intr-o sedinta solemna cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani a Majestatii sale. "Parlamentul este suveran si nu-i comentam deciziile, dar s-a ratat o ocazie cruciala pentru viitorul tarii. Pierdem timp sa mergem inaine, sa fim alta tara", a declarat principesa Margareta.

Paleologu il vrea pe Regele Mihai in Parlament: E o chestiune de obraz dupa ce-a zis Basescu in iunie




"Este foarte, foarte pacat. S-a ratat o ocazie istorica cruciala pentru viitorul tarii. E ceva general in tara noastra sa nu avem curaj sa hotaram lucrurile frumoase. Poate este o tara ranita inca si nu am reusit sa facem mai bine pentru tara asta si sunt trista si pentru asta"

"Nu vom vorbi niciodata rau despre Parlament. Spre deosebire de institutia presedintelui sau de Guvern, Parlamentul este o institutie care reprezinta democratia si natiunea. Dar, in ultimii 20 de ani s-a spus de foarte multe ori ce sansa am pierdut noi in 1990 daca am fi reinstaurat monarhia si ce pacat ca s-a pierdut acea ocazie. Ei bine, dupa povestea de astazi, eu afirm ca nu s-a pierdut nicio ocazie. Ca in 1989 monarhia nu s-a instaurat in Romania pentru ca nu se putea. Daca in anul 2011, dupa 21 de ani, politicienii nu reusesc inca sa gaseasca motivatia necesara pentru a-l invita pe Rege in Parlament sa vorbeasca, cum ati fi vrut ca ei, politicienii din '89 sa-l fi pus pe tron? Vorbim de 21 de ani in care am ajuns in NATO, am ajuns in UE, suntem democratici, avem institutii, avem legislatie. Nu ne impiedica nimeni sa fim responsabili si demni", a declarat Principele Radu.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Victor Ponta: "Oprescu va fi sustinut de toate partidele din USL"... Traian Basescu: "Acordul privind scutul antiracheta nu are niciun act secret"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x