Antena Căutare

Programul de guvernare al Cabinetului Ponta II: TVA va reveni la 19%

Printre prioritatile programului de guvernare al noului Guvern se afla realizarea a 50.000 de noi locuri in gradinite si crese pana in anul 2016. O alta prioritate este reducerea TVA la nivelul de 19%.

Antena 3 a obtinut in exclusivitate programul de guvernare al Cabinetului Ponta II.

Cabinetul Ponta II se angajeaza sa reia oferta pentru realizarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, sa continue acordurile cu partenerii externi si sa respecte prevederilor acestora.

Noul Guvern isi propune politici fiscale previzibile, avand in vedere ca urmeaza sa fie continuate acordurile actuale pe care Romania le are cu trei institutii financiare internationale, Banca Mondiala, Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Guvernul Ponta II preconizeaza un ritm de crestere economica de 3% in fiecare an, pana in 2016, si mentioneaza ca si-a respectat promisiunile si a recuperat ceea ce guvernarea PDL a luat romanilor.

De asemenea, potrivit programului de guvernare al Cabinetului Ponta, se va continua politica de indreptare din punct de vedere social al nedreptatilor facute de cei de la Partidul Democrat Liberal prin indexarea pensiilor cu 4%.

Mai mult, se vor facilita si o parte dintre problemele care existau din punct de vedere fiscal.

O alta prioritate a programului de guvernare este reducerea TVA la nivelul de 19%.

-Pastram plafonul de 16% și introducem, pe parcursul mandatului, impozitul diferențiat pe venitul salarial cu deductibilitați fiscale: cote de 8%, 12% și 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

-Reducem la jumatate numarul de taxe parafiscale.

-Reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori.

-Reducem integral plata CAS datorata de angajatori pentru 1 an de zile, pentru crearea de noi locuri de munca (cu conditia mentinerii locului de munca inca un an).

-Se introduce pachetul social garantat pentru educatie.

-Implementarea unor programe care sa permita conditii de dezvoltare si formare a copiilor, de la nastere pana la majorat.

-Va asigura asistenta parintilor privind cresterea nou nascutilor, conditii de integrare a copiilor in crese, respectiv invatamant prescolar, parcurgerea unui program scolar de calitate, asigurarea unor servicii de asistenta medicala, dezvoltare fizica.

Sursa: Antena3

Alesii depun astazi juramantul in Parlament... Schimbari in Guvernul Ponta 2. Vezi AICI lista completa a ministrilor, trimisa in Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x