Antena Căutare

Proiect de lege: Fara muzica dupa ora 22 la terase, petreceri cu acordul vecinilor si limitarea auto -protectiei

Muzica ar putea fi interzisa la terase dupa ora 22.00, iar cei care dau o petrecere la bloc ar putea fi nevoiti sa ceara aprobare scrisa de la vecini! Senatorii au facut un proiect de lege in acest sens.










Se interzice purtarea spray-urilor lacrimogene sau paralizante

Proiectul prevede si limitarea auto-protectiei, prin interzicerea purtarii spray-urilor lacrimogene sau paralizante si a oricaror obiecte contondente in locuri publice, mijloace de transport in comun.

Nerespectarea acestei reguli este considerata infractiune si ar urma sa fie sanctionata cu inchisoarea de la 6 luni, la 5 ani. Pe de alta parte, folosirea unui spray lacrimogen sau paralizant asupra unei persoane sau grup de persoane este sanctionata doar contraventional, "daca nu s-au produs vatamari ale integritatii corporale".

Obiectele contondente si ascutite (inclusiv cutitele) si dispozitivele care genereaza socuri electrice nu vor fi tolerate nici in masinile proprietate personala - tot infractiune considerandu-se si incalcarea acestei prevederi.

Tot intre 6 luni si 5 ani de inchisoare ar urma sa fie pedeapsa in cazul celor care refuza sa isi decline identitatea sau sa se legitimeze in fata politistilor, avand si un comportament jignitor fata de acestia. La fel ar urma sa fie sanctionati soferii care nu opresc autovehiculul la semnalele politistilor, precum si cei care scriu in procesele verbale de constatare a contraventiilor "expresii jignitoare".

"Savarsirea a trei sau mai multe contraventii in timp de un an, urmate de refuzul de a fi achitate" se sanctioneaza cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani, sustin senatorii.

Care sunt contraventiile luate in considerare

Contraventii vor fi considerate: "hartuirea unei persoane prin apelarea repetata la telefon, sonerie, interfon, batai in usi sau ferestre, in scopul de a-i crea o stare de disconfort", "lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor domestice sau de companie care prezinta pericol public pentru persoane si bunuri de orice fel, inclusiv pentru culturile agricole si plantatiile ce apartin domeniului public sau privat, ori pentru circulatia rutiera", "consumul de bauturi alcoolice pe strada, in parcuri, stadioane, baze sportive, institutii culturale si de invatamant, sali de spectacole, unitati economice, mijloace de transport in comun, autogari, gari si aeroporturi sau alte locuri publice, indiferent de forma de proprietate", relatiile sexuale in locurile publice.

Constatarea si sanctionarea contraventiilor se va face nu doar de catre agentii de ordine - politisti, jandarmi - ci si de catre "primar si imputernicitii acestuia".

Sursa: Antena3

Ridicarea imunitatii lui Adrian Severin, discutata luni in PE... Sorin Oprescu vrea sa vada piesa “Blonda, chiorul si piticul”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x