Antena Căutare

Avocatul Poporului a fost revocat din functie

Comisiile juridice din Parlament au aprobat, cu 14 voturi "pentru", doua "impotriva" si 3 abtineri, revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului. Pasul urmator il reprezinta validarea propunerii in plenul reunit al celor doua Camere.

UPDATE 19.08: Valer Dorneanu va detine interimar functia de Avocat al Poporului.

UPDATE 19.00: PDL contesta revocarea avocatului poporului. Contestatia va fi depusa la Curtea Constitutionala.

UPDATE 18.55: Gheorghe Iancu a fost revocat, marti, de plenul Parlamentului, din functia de Avocat al Poporului cu 236 de voturi.

Revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului a fost solicitata de Uniunea Social Liberala (USL), pe motiv ca acesta a "incalcat Constitutia si legile in vigoare". Astfel, USL reproseaza Avocatului Poporului ca a utilizat prerogativele constitutionale si legale pentru a servi interesele politice ale PDL, ca s-a pronuntat in mod repetat asupra unor probleme politice fara sa fi fost sesizat, invocand inclusiv sesizarea in cazul Institutului Cultural Roman (ICR).

In acelasi timp, presedintele Senatului si al PDL, Vasile Blaga, a declarat ca partidul pe care il conduce va ataca la Curtea Constitutionala hotararea pe care o va lua Parlamentul pentru revocarea Avocatului Poporului.

Foto: Intactimages

Antonescu: "Saptamna asta cred ca putem depune si vota cererea de suspendare a lui Basescu"... Contre fara precedent intre Blaga si Ponta: "Nu mai umblati cu cioara vopsita" vs. "E greu sa fii in opoz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x