Antena Căutare

PSD, pregatit de guvernare

Congresul PSD a adoptat o rezolutie prin care partidul se obliga sa nu colaboreze "in nici o forma cu cei care guverneaza acum tara", dupa un apel facut de presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, care a cerut partidelor din opozitie sa constituie "alianta partidelor care nu incalca Constitutia". Congresul PSD a aprobat sambata si principalele modificari ce vor fi aduse Statutului partidului, intre acestea figurand alegerea presedintelui prin votul tuturor membrilor, desemnarea in mod similar a candidatului PSD la alegerile prezidentiale, cresterea numarului de vicepresedinti de la 15 la 18.

Punctul principal al sedintei social-democratilor a fost insa adoptarea programului de guvernare propus de departamentele PSD, care include impozitarea diferentiata, cu un prag maxim de 35%. Cei 4.500 de delegati adunati la Sala Palatului au aprobat programul intitulat "Romania corecta, Romania sociala", prin care se angajeaza, inca din prima zi de guvernare, sa refaca salariile bugetarilor si sa blocheze Legea pensiilor.

Pentru prima zi de guvernare, PSD se angajeaza la aplicarea a sase masuri: revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior diminuarii cu 25%, anularea noilor metode de recalculare a pensiilor militarilor prin blocarea aplicarii legii unitare a pensiilor, anularea impozitarii pensiilor mici, inghetarea cheltuielilor materiale la utilitati si medicamente si plafonarea cheltuielilor cu bunuri si servicii la 50% fata de anul trecut, eliminarea obligatiei de plata a contributiilor sociale pentru persoanele angajate cu drepturi de autor, respectiv inceperea auditului financiar al Guvernului Boc.

Pentru prima luna de guvernare, PSD propune cresterea salariului minim la 750-800 de lei, scaderea CAS la angajator cu 3%, deblocarea posturilor din sanatate, inghetarea pentru un an a pretului la energia furnizata populatiei.

PSD se angajeaza, pentru primul an de guvernare, sa introduca sistemul diferentiat de impozitare, pentru care propune doua variante de lucru.

Prima varianta este impozitarea in patru trepte: 0% pentru veniturile de pana la 1.000 de lei, 15% pentru veniturile sub 4.500 de lei, 25% pentru veniturile intre 4.500 si 10.000 de lei si 35% pentru veniturile de peste 9.000 de lei.

A doua varianta de impozitare propusa de PSD este in trei trepte: 8% pentru veniturile pana la 1.000 de lei, 12% pentru cele intre 1.000 si 4.500 de lei si 16% pentru veniturile ce depasesc 4.500 de lei.

Tot articolul, in Jurnalul National

Flutur: Coalitia este unita si va respinge categoric motiunea de cenzura... Antonescu: Trebuie discutat cu UDMR si cu minoritatile pentru o formula alternativa de guvernare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x