Antena Căutare

PSD si PNL au depus contestatii la Legea Dialogului Social si Legea salarizarii profesorilor

Partidul Social Democrat si Partidul National Liberal au depus joi contestatii la Curtea Constitutionala cu privire la Legea Dialogului Social si Legea salarizari profesorior, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea.



"Criticam procedura, deoarece din nou se trec prin Parlament abuziv doua proiecte importante prin angajarea raspunderii. Desi Constitutia prevede ca angajarea raspunderii sa aiba loc in conditii deosebite, noi nu consideram ca acestea reprezentau o urgenta. In plus, Guvernul si-a angajat raspunderea pe cele doua proiecte fara a avea avizul CES", a declarat Mircea Dusa, liderul deputatilor social-democrati.

De asemenea, PSD si PNL critica evitarea principiului negocierii colective, reducerea salariilor si faptul ca intr-un an de zile s-a "bulversat complet sistemul de salarizare a bugetarilor prin adoptarea a cinci legi in acest sens."

Guvernul si-a angajat luni, in fata Parlamentului, raspunderea pe legea salarizarii profesorilor si pe cea privind Codul dialogului social, in absenta Opozitiei.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

PSD si PNL au depus contestatii la Legea Dialogului Social si Legea salarizarii profesorilor... Emil Boc acuza televiziunile de "diversiune ordinara"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x