Antena Căutare

Psihiatru: "Adrian Nastase va mai incerca sa se sinucida"

In calitate de persoana publica, Adrian Nastase a incercat sa isi faca iesirea din scena vietii intr-un mod care nu ii caracterizeaza atitudinea impunatoare pe care o afisa cand se afla in mediile politice. A trait intreaga sa viata in politica si prin politica. Arestarea a insemnat pentru el un colaps psihologic. Sot, tata a doi tineri, fostul premier al Romaniei nu si-a mai regasit echilibrul psihologic, incercand sa isi puna capat zilelor printr-un act plin de egoism, care ar fi ranit persoanele dragi din jurul sau.



Concluziile specialistilor sunt ingijoratoare


„In psihiatria de specialitate, este cunoscut faptul ca barbatii, spre deosebire de femei, care sunt mai teatrale, aleg metode radicale - impuscat, spanzurare, aruncat din tren. Acest lucru este specific mai ales oamenilor puternici, care si-au construit un statut eroic"


„Este un suicid ratat, un raptus, o izbucnire impulsiva.Fiind un om puternic, la fel ca si alte cazuri din istorie, precum cel al lui Decebal, el nu a putut sa accepte sa i se ia din demnitate"

„gest dramatic, ca si cum ar incearca sa transmita un mesaj disperat al atributului de om politic, ca rol social, care refuza sa se supuna unui verdict venit din afara sa. In intentia de a-si sacrifica propria viata „ca un erou", gestul doreste sa afirme public modalitatea prin care un rol se confunda cu fiinta insasi, pentru a infrunta decizia definitiva a justitiei."

"mai are o sansa de a reflecta la propria contributie cu privire la acest deznodamant, fara ura, fara furie, fara resentimente"

In ceea ce priveste actele sale viitoare, psihiatrul Mariana Ene are o singura concluzie: Adrian Nastase va mai incerca sa se sinucida !

„Fiind un act de natura biologica, el a sperat pana in ultima clipa ca va fi salvat. A facut-o fara premeditare. Nu a vrut sa impresioneze pe nimeni. Nu a vrut decat sa isi ia adio de la viata. Studiile arata ca persoanele care incearca sa faca asta, mai ales prin metode radicale, si-au facut deja contractul cu lumea de dincolo".

Foto: sciencephoto.com

Miron Mitrea: Ar fi culmea cinismului ca Nastase sa fie gratiat de Basescu... Filmul tentativei de sinucidere a lui Nastase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x