Antena Căutare

Puiu Popoviciu, un miliardar discret sustinut de Traian Basescu

Ginere al fostului demnitar comunist Ion Dinca, Puiu Popoviciu s-a vrut un miliardar discret. Evolutia lui Popoviciu a fost descrisa in emisiunea "Exces de Putere” de sambata seara, la Antena 3.

Nici topurile celor mai bogati romani nu reuseau sa-l consemneze, astfel ca s-a strecurat in ierarhii in anul 2003, cu o avere estimata la 100 de milioane de dolari, dupa care a disparut pana in 2008, cand trecuse deja de 300 de milioane de euro, potrivit revistei Forbes.

Restaurantele Casa Doina, Pizza Hut sau KFC, hotelurile Howard Johnson si Ramada ii apartin la vedere.

Alte afaceri sunt trecute pe numele octogenarei sale mame sau altor apropiati. Intra aici societatile Alltrom, Herastrau, Miorita, Comaliment. A detinut franciza Ikea si a vandut-o in 2010, afacerea aducandu-i circa 30 de milioane de euro.

Intalnirea cu Traian Basescu avea sa-l urce insa de pe locul 25 pe locul 4 in topul miliardarilor. In 2001, Popoviciu obtine de la Primaria Capitalei controversatul PUZ pentru proiectul Baneasa Investment.

Traian Basescu este acuzat ca a eliberat documentele pe numele firmei lui Popoviciu cand terenul de 220 de hectare apartinea inca statului, iar planul ar fi de o nulitate absoluta pentru ca nu a avut avizele oligatorii prevazute de lege.

In plus, Primaria investeste in proiectul lui Popoviciu peste 300 de miliarde de lei pentru reteaua de apa si canalizare. Gratie acestui proiect, averea lui Popoviciu ajunge, in 2009, la 600-650 de milioane de euro, potrivit aceluiasi Top Forbes.

Criza il coboara spre 420 de milioane in 2010 si 330 de milioane in 2011. Retinut de DNA, in martie 2009, Puiu Popoviciu beneficia de o declaratie de sprijin uluitor chiar din partea sefului statului.

Foto: Intactimages

Basescu, amenintat cu suspendarea pentru ce le-a spus judecatorilor... UPDATE! Referendumul privind regionalizarea Romaniei de la Constanta: prezenta de 40%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x