Antena Căutare

Razvan Ungureanu, premierul cu cel mai scurt mandat

Instalat la Palatul Victoria pe 9 februarie 2012, Mihai Razvan Ungureanu (MRU) intra in istorie drept premierul cu cel mai scurt mandat, dupa votul de astazi al Parlamentului.

MRU, fost sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), a condus Guvernul Romaniei nici trei luni, sprijinit de PDL, dar cu conditia indeplinirii diverselor solicitari. In acest interval, Ungureanu a simtit pe propria piele ce inseamna sa fii obligat sa iei decizii in functie de interesul politic, fiind supus, de exemplu, la presiuni politice intense pentru alocarea de bani catre primarii si indeplinirea doleantelor UDMR pe linie de invatamant, in fata carora, in cele din urma, a cedat.

Instalat la conducerea Guvernului la 9 februarie, Ungureanu si-a pregatit in acest inteval un bilant al celor 100 de zile pe care insa nu a mai apucat sa il prezinte in Parlament. Prin urmare, singura decizie "marcanta" a lui MRU poate fi considerata demiterea lui Sorin Blejnar de la conducerea ANAF.

Foto: Intactimages

Reactia PDL la votul motiunii: Deputatii minoritatilor au tradat... Senatorul Sorina Placinta nu s-a prezentat la vot: A plans in plenul Parlamentului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x