Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Reactiile politicienilor la inlocuirea lui Geoana - Ion Iliescu: "Sper sa aiba minimum de inteligenta sa accepte"

Reactiile politicienilor la decizia liderilor PSD de a-l inlocui pe Mircea Geoana de la conducerea Senatului nu au intarziat sa apara. Daca liderul PSD Victor Ponta a refuzat sa confirme sau sa infirme decizia luata, seful liberalilor, Crin Antonescu, a declarat ca va sustine hotararea PSD-ului.

UPDATE 16.20: Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat ca are un punct de vedere vizavi de schimbarea lui Mircea Geoana, dar ca nu vrea sa si-l exprime. "PSD are dreptul sa faca rocada. Sper ca Geoana sa aiba minimum de inteligenta necesara sa accepte si sa nu mearga pe calea demisiei", a declarat Ion Iliescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, a refuzat sa confirme sau sa infirme decizia luata in cadrul BPN. Social democratul le-a spus jurnalistilor ca va da mai multe informatii dupa ce va discuta cu colegii senatori.


"Merg si discut la grup cu colegii senatori si va spun ce s-a intamplat. La iesire va comunic decizia colegilor mei. Vreau sa discut cu colegii mei senatori inainte sa va spun", a declarat Ponta.

Liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat ca PNL va sustine hotararea pe care o va lua PSD.

"Decizia PNL nu poate fi decat una: luam act de hotararea PSD si sa o sustinem. Functia de presedinte a Senatului revine grupului PSD, care va decide daca Geoana sau altcineva o va detine", a declarat Antonescu.

"Sigur ca Mircea Geoana a gresit cand a declarat ca vrea sa candideze la alegerile prezidentiale. Avem USL si aici e totul clar: Victor Ponta premier, iar Crin Antonescu candideaza la presedintie. Nu stiu daca vizita in SUA a fost privata, personala sau nu stiu de care natura. PSD nu trebuie sa piarda functia de la Senat, care a fost obtinuta legal si corespunzator. Nu cred ca o asemenea pozitie poate fi atacata de PDL
", a declarat Marian Oprisan.

Senatorul Toni Grebla a declarat ca PSD risca sa piarda sefia Senatului, daca ii retrage sprijinul lui Mircea Geoana.

"Nu ar trebui sa dam vrabia din mana pe cioara de pe gard. Partidul care a desemnat presedintele poate sa ii retraga sprijinul politic si face propunerea pentru a alege noul presedinte al Senatului. Insa ai nevoie de majoritatea votului senatorilor, adica 69 de voturi. In prezent noi nu avem o asemenea majoritate si riscam sa pierdem sefia Senatului", a declarat Grebla la Tvr Info.Recomandari