Antena Căutare

Remaniere guvernamentala: sunt patru ministri pe lista neagra. Emil Boc - nu

La 1 septembrie ar trebui sa aiba loc evaluarea prezidentiala. Pana atunci, prim-ministrul da un singur raspuns: „Aceste lucruri se fac si nu se discuta”

Problemele legate de depunerea declaratiilor de venituri in cazul drepturilor de autor ii aduce pe sefii de la Munca si Finante cu un pas mai aproape de remaniere. Dupa ce s-au convins ca problemele din sistem sunt reale si nu „speculatii" ale presei, liderii PDL cauta responsabilii, astfel incat sa nu fie acuzat intregul guvern. In acest context a fost relansat subiectul schimbarilor la Palatul Victoria. „E nevoie de un nou suflu in in­teri­orul guvernului, printr-o remaniere guverna­men­tala, care ar presupune, in opinia mea, cel putin patru-cinci ministri. Acest lucru ar putea da un plus de credibilitate guvernului", a declarat ieri Ioan Oltean.

Printre remaniati, vicele democrat-liberal i-ar vedea pe ministrii Mihai Seitan si Sebastian Vladescu, „cei care ar fi trebuit sa gestio­neze acest domeniu". Deputatii Raluca Turcan si Gheorghe Ialomitianu au opinii similare cu cea a colegului lor de partid. „Remanierea ar da un plus de energie, intrucat s-a produs o uzura la nivelul mi­nis­terelor", a declarat pentru „Financiarul" de­pu­tatul Ialomitianu. In opinia sa, reprosurile la adresa celor doi ministri sunt justificate, intrucat, in loc sa promoveze procedurile de simplificare pentru plata taxelor, le-au complicat. „Cred ca remanierea este obligatorie", declara, recent, Raluca Turcan.


Boc prefera sa nu comenteze

Nu este pentru prima data cand membri importanti din PDL au cerut remanierea celor doi ministri. Episodul de zilele acestea, cu declaratiile pentru drepturile de autor, aduc doar noi argumente in favoarea destituirilor. Intrebat ieri daca intentioneaza sa ia o astfel de masura sau daca exista ministri remaniabili, premierul a evitat sa dea un raspuns concret, precizand doar ca „aceste lucruri se fac si nu se discuta".

Surse democrat-liberale ne-au explicat ca intr-adevar, prin schimbarea catorva ministri se urma­res­te ca guvernul, dar si partidul, sa castige un plus de credibilitate, necesara intr-o perioada in care nemultumirile sunt tot mai mari, atat la nive­lul opiniei publice, cat si in partid. Potrivit aces­to­ra, pe „lista neagra" se mai afla sefii de la Agri­cul­tura si Comunicatii. „Gabriel Sandu avea sarcina sa informatizeze sistemul din adminis­­tra­tie, ceea ce nu s-a intamplat. Care sunt atunci atributiile ministrului", au precizat sursele noastre. Nemultumiri sunt legate si de Ministerul Sanatatii, dar aici discutiile sunt mai complicate, intrucat portofoliul apartine UDMR.

In ceea ce priveste sustinerea parlamentara, premierul Emil Boc spune ca nu sunt niciun fel de probleme, iar „coalitia este solida". Nemultumiri exista, dar nu sunt recunoscute la nivel oficial. „Sunt foarte multi cei care nu vor mai sustine noi masuri de austeritate, ca de exemplu, nu vor fi de acord cu alte reduceri de venituri", ne-a explicat un lider PDL. „E suficient cate taxe si impozite am introdus pana acum, e nevoie de masuri economice care sa stimuleze economia", insista si deputatul Mircia Giurgiu. La inceputul lunii septembrie, premierul Emil Boc este asteptat la grupurile parlamentare ale PDL, cu un raport de evaluare a ministrilor.

Sursa: Financiarul

Foto: Intact Images

Ioan Oltean: Majoritatea criticilor lui Boc au intrat pe usa din dos a PDL... PNL nu ar accepta un premier de la PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x