Antena Căutare

Roberta Anastase, urmarita penal in urma plangerii depuse de PSD

Procurorii au emis un dosar de urmarire penala pe numele presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Potrivit adevarul.ro, acesta a fost emis in urma plangerii inaintate de parlamentarii PSD dupa scandalul declansat de fraudarea votului pe Legea pensiilor.

"Este o plangere inregistrata pe data de 27 septembrie. S-a repartizat spre solutionare sectiei de urmarire penala si criminalistica. Este contituit un dosar de urmarie penala pe numele doamnei Roberta Anastase", a declarat pentru sursa precizata procurorul Simona Frolu, din cadrul Biroului de presa al PICCJ.


PSD a depus o plangere penala impotriva Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu pe 21 septembrie, acuzandu-i de abuz in serviciu, fals intelectual si fals in declaratii. Purtatorul de cuvant al PSD Radu Moldovan declara atunci ca cei doi ar trebui sa raspunda in fata unui judecator pentru faptele lor, intrucat au incercat sa "fure votul".

Tot atunci, avocatul PSD, Clementina Camel, a anuntat ca Atat Roberta Anastase, cat si Sever Voinescu risca o pedeapsa de pana la 15 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

Scandalul legat de votul final dat pe Legea pensiilor a inceput luna trecuta. Dupa o sedinta de 10 ore, Roberta Anastase a anuntat ca in sala erau 170 de deputati, cand in realitate erau doar 80, asa ca Legea pensiilor a fost adoptata.

Iliescu vrea alianta PSD-PNL... Liderii Opozitiei vor sustine acelasi premier in fruntea Guvernului de criza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x