Antena Căutare

Rusia a fost dispusa sa rezolve problema tezaurului, insa Romania a refuzat

Joi seara Mihai Gadea a prezentat cum Traian Basescu, cand era in opozitie, i-a chemat pe Adrian Nastase si pe Mircea Geoana pentru a da explicatii cu privire la renuntarea la Tezaurul Romaniei aflat la Moscova.

In data de 13 februarie 2005, inaintea vizitei presedintelui Traian Basescu la Moscova, Andrei Plesu, consilierul prezidential declara ca este ”inevitabil sa apara in agenda dezbaterilor si problema Tezaurului”. Insa, la intoarcerea presedintelui in tara, acesta a declarat ca ”au lipsit cu desavarsire discutiile despre tezaur”. ”Nu sunt un politician roman fixat asupra trecutului in relatiile cu Moscova”, a mai adaugat acesta.

8 luni mai tarziu a fost randul domnului Mihai Razvan Ungureanu sa mearga la Moscova, insa nici de aceasta data problema tezaurului nu a fost discutata, nici macar pusa pe ordinea de zi.

Insa duminica seara realizatorul a prezentat dovada ca Rusia a fost dispusa sa discute si sa negocieze returnarea tezaurului Romaniei in timpul in care Dumitru Prunariu era Ambasador. Acesta a primit din partea MAE o notificare pe care nu si-a explicat-o niciodata.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Elena Udrea si-a anuntat candidatura pentru Camera Deputatilor, la Roman... Presedintele Parlamentului ungar: "Ati fost barbati adevarati cand ati cerut autonomia teritoriala a Tinutului Secu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x