Antena Căutare

Salariile demnitarilor ar urma să fie scăzute! Câți bani ar putea pierde

Salariile demnitarilor ar urma să fie scăzute cu 25%, după ce Guvernul Orban a decis să trimită angajaţii din sectorul bugetar în şomaj tehnic timp de 15 zile pe lună, pentru a face economie, în contextul dificultăților generate din cauza pandemiei de coronavirus.

Salariile demnitarilor ar urma să fie scăzute! Câți bani ar putea pierde
Salariile parlamentarilor şi miniştrilor ar urma să fie scăzute! Câți bani ar urma să piardă demnitarii

Astfel, salariile parlamentarilor și miniștrilor ar urma să fie diminuate cu 25% în timpul stării de urgenţă. Măsura ar putea fi prelungită chiar până în toamnă, când începe viitoarea sesiune parlamentară, potrivit unor surse politice ale Adevărul.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, vineri seară, la Observator, despre măsurile ce urmează să fie luate pentru sectorul public.

„Pregătim o Ordonanță de Urgență care urmărește introducerea unui mecanism pentru perioada în care ne vom găsi în stare de urgență, prin care, în sectorul public, jumătate dintre angajați să lucreze 15 zile - zilele lucrătoare din acest interval -, urmând apoi să stea acasă, perioadă în care vor primi 75% din salariul de bază”, a declarat prim-ministrul.

Mai multe detalii, în articolul: Premierul Ludovic Orban, declarații de ultim moment, la Observator. Ce se întâmplă, până la urmă, cu salariile bugetarilor: „Trebuie să împărțim greutățile născute din această epidemie”

Violeta Alexandru îşi menţine declaraţiile privind dublarea alocaţiilor şi creşterea pensiilor, dar precizează că nu est... Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să emită astăzi decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x