Antena Căutare

Salariul prim-ministrului României. Cât câștigă Viorica Dăncilă

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, ar avea un salariu mult mai mic față de cel pe care îl câștiga înainte de a ocupa această funcție, atunci când era europarlamentar.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, ar avea un salariu mult mai mic față de cel pe care îl câștiga înainte de a ocupa această funcție, atunci când era europarlamentar.

Ca europarlamentar, Viorica Dăncilă câștiga un salariu anual net de 78.174 de euro, potrivit declaraţiei de avere. Aşadar, salariul lunar net era de 6.515 euro.

Potrivit Legii salarizării unitare, grilele de salarizare a demnitarilor, indică pentru funcţia de prim-ministru un salariu lunar brut de 15.950 de lei.

Introducând această cifră în aplicaţia calculator-salarii.ro, rezultă pentru anul 2018 un salariu lunar net de 9.330 de lei, adică aproximativ 2.000 de euro – sumă de trei ori mai mică față de cea pe care Viorica Dănciă o câștiga ca europarlamentar.

Conform declarației de avere actualizate în luna iunie, premierul Viorica Dăncilă are domiciliul în Videle, Județul Teleorman.

Ce proprietăți deține Viorica Dăncilă

Potrivit documentului, prim-ministrul Viorica Dăncilă are în coproprietate cu soţul său, Cristinel Dăncilă, două terenuri intravilane în județul Brașov, la Predeal şi la Giurgița, județul Dolj. Tot la Giurgița, cei doi soți dețin și un teren agricol.

Viorica Dăncilă mai are în coproprietate cu soțul său două apartamente, unul la Videle, în judeţul Teleorman şi altul în Prahova, la Ploieşti.

Soții Dăncilă dețin o casă de vacanţă la Predeal şi o casă de locuit la Giurgiţa.

La capitolul mașini, Viorica Dăncilă a declarat că are în proprietate un autoturism marca Volkswagen Passat, an de fabricaţie 2014.

Potrivit declarației de avere, Viorica Dăncilă deține bijuterii în valoare de 5.000 de euro.

Cât privește situația financiară, Viorica Dăncilă are sume de bani în lei, euro şi dolari în depozite, conturi curente, fonduri de investiţii. Este vorba despre 81.110 euro, 17.291 dolari și 247.298 lei. Cea mai mare sumă, peste 32 de mii de euro, este depusă într-un cont bancar deschis în 2012.

La capitolul venituri realizate în ultimul an fiscal încheiat, premierul Viorica Dăncilă a încasat 79.932 de euro ca indemnizaţie de deputat european, iar soțul ei, Cristinel Dăncilă, a primit 343.554 de lei, reprezentând salariu de manager la OMV Petrom S.A. - Piteşti.

Lovitură pentru Elena Udrea şi Alina Bica! Ce se întâmplă în Costa Rica... Propuneri din partea ONU. Limba maghiară ar putea fi oficială în România!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x