Antena Căutare

Sase deputati, reclamati de ANI la Parchetul Inaltei Curti. Politicienii si-au angajat rude la cabinetele parlamentare

Agentia Nationala de Integritate suspecteaza sase deputati de conflict de interese. Parlamentarii verificati de ANI sunt Csilla-Maria Peto (UDMR), Arpad Pal (UDMR), Ghervazen Longher (Minoritati), Marian Neacsu (PSD), Florin-Costin Paslaru (PSD) si Vasile Ghiorghe Gliga (PSD).


Astfel, pentru Florin-Costin Paslaru, Vasile Ghiorghe Gliga si Marian Neacsu de la PSD, impreuna cu deputatii Csilla-Mária Peto si Árpád Pal de la UDMR si Ghervazen Longher din partea Uniunii Polonezilor din Romania, ANI a sesizat Parchetul General in vederea inceperii de cercetari privind savarsirea infractiunii de conflict de interese, se arta intr-un comunicat ANI.

Paguba totala realizata prin angajarea rudelor se ridica la aproximativ 40.000 de euro.

In acelasi timp, ANI a demarat procedurile pentru anularea contractelor incheiate de demnitari pe numele apropiatilor.

Deputatul social-democrat Costin Paslaru a propus angajarea si a semnat contractul de munca pentru fiul sau, Florin Alexandru Paslaru incepand din 2009 pana in prezent, in cadrul Biroului parlamentar din Galati. In acest interval, fiul demnitarului a incasat aproape 22 de mii de lei.

Si Vasile Gliga a aprobat angajarea sotiei sale, Elena Gliga in cadrul Biroului parlamentar din Mures. Din 2009 pana in luna martie a acestui an, sotia demnitarului a incasat venituri totale de 27 de mii de lei.

Deputatul Marian Neacsu si-a angajat propria fiica la biroul parlamentar Ialomita incepand din iulie 2009 pana in prezent. Cristina Monica Neacsu a incasat in acest timp aproape 17.000 de lei.

Arpad Pal a propus si tot el a aprobat angajarea fiicei sale, Katalin Pal, incepand cu anul 2008 pana in prezent. Pentru munca prestata la Biroul parlamentar din Harghita, fiica demnitarului a fost platita cu peste 30.000 de lei. Dalma Csilla Peto este fiica deputatei UDMR Csilla-Mária Peto. Incepand cu februarie 2009, progenitura a devenit angajata mamei sale, primind venituri totale de 34.333 de lei.

Ghervazen Longher si-a ajutat familia cand a propus si aprobat angajarea fratelui sau, Iosif Longher, inca din 2005, intr-o functie de consilier in cadrul propriului birou parlamentar. De atunci si pana in prezent, fratele a incasat 31.402 de lei.

"Beneficiul patrimonial total, obtinut de rudele celor sase deputati in urma angajarii prin nerespectarea regimului juridic al conflictul de interese, este de 165.073 lei", se mai arata in comunicat.

sursa: Jurnalul


Votul final pe Legea asistentei sociale va fi dat peste o saptamana... Liviu Dragnea: Iesirile lui Nastase si Iliescu au fost incorecte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x