Antena Căutare

Votul final pe Legea asistentei sociale va fi dat peste o saptamana

Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor au decis ca votul final asupra priectului de lege privind asistenta sociala sa fie dat peste o saptamana, respectiv martea viitoare.

"In urma intalnirii liderilor de grup si as spune in urma negocierilor care au avut loc, cred ca am gasit o solutie astfel incat prevederile regulamentare sa poata fi respectate intru totul. In acest sens, v-am propus dumneavoastra si liderii de grup au acceptat ca luni dupa-amiaza sa nu mai fie sedinta de plen, ci sa fie numai sedinte de comisii, astfel incat si comisiile avizatoare si comisia de munca, sesizata in fond, sa poata sa faca rapoartele potrivit prevederilor noastre regulamentare. Iar marti dimineata, de la ora 10.00, sa se poata intra cu proiectul de lege in plen pentru dezbatere, cu sau fara raport, depinde cum vor lucra comisiile noastre, urmand ca marti sa se dea votul final. Cred ca in felul acesta intram pe un fagas aproape de respectarea Regulamentului"


Proiectul de lege privind asistenta sociala a generat dispute in plenul Camerei, opozitia acuzand puterea ca ar fi incalcat procedurile regulamentare privind sesizarea in procedura de urgenta a Comisiei de munca si termenele de depunere a amendamentelor.

Sedinta de plen a debutat cu solicitarile viceliderilor grupurilor PSD si PNL, Aura Vasile si Eugen Nicolaescu, de rediscutare in Biroul Permanenet a sesizarii in procedura de urgenta a Comisiei de Munca in ceea ce priveste proiectul de lege privind asistenta sociala, precum si a termenelor de depunere a amendamentelor.

Mai mult, opozitia a solicitat o pauza de consultari astfel incat liderii de grup sa se puna de acord asupra acestor lucruri si sa se intre in legalitate.

Legea asistentei sociale a fost adoptata tacit de Senat in 3 noiembrie, in varianta Executivului, in conditiile in care sedinta de luni a acestei Camere, ultima inainte de acest termen, a fost suspendata din lipsa de cvorum fara ca proiectul sa fie dezbatut, pentru ca senatorii PDL au parasit plenul.

Proiectul primise, initial, raport favorabil, cu amendamente, din partea Comisiei pentru munca si a Comisiei pentru drepturile omului.

Actul normativ are caracter organic si urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei, for decizional.

Dezbaterile la proiectul Legii asistentei sociale au fost blocate mai multe saptamani in Senat.

sursa: Jurnalul

Victor Ponta a solicitat excluderea lui Mircea Geoana din PSD... Sase deputati, reclamati de ANI la Parchetul Inaltei Curti. Politicienii si-au angajat rude la cabinetele parlamentare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x