Antena Căutare

Scandal in Parlament. Opozitia ia in calcul greva parlamentara

Liderul deputatilor PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat ca va solicita Biroului Politic al PNL sa se reuneasca de urgenta si sa ia in dezbatere "diferitele forme de protest" pe care le are la indemana dupa sedinta de astazi a Camerei Deputatilor, cum ar fi chiar o greva parlamentara.

Tariceanu a facut aceasta precizare pe holurile Parlamentului, dupa ce deputatii PNL si cei ai PSD au parasit sala de sedinte a Camerei, nemultumiti de introducerea pe ordinea de zi a doua proiecte care vizau constituirea grupului independentilor.

"In calitate de lider al grupului PNL, voi solicita chiar astazi Biroului Politic al PNL sa se reuneasca de urgenta si sa ia in dezbatere diferitele forme de protest pe care le avem la indemana. Sigur ca una din formele de protest pe care o avem la indemana este chiar o greva parlamentara, care este o atitudine extrem de grava, pentru ca un Parlament nu poate sa functioneze in lipsa opozitiei. Un Parlament nu este o Camera de luat hotarari fara o dezbatere si o dezbatere seioasa trebuie sa se produca intre majoritate si opozitie", a spus Tariceanu.

El a apreciat ca in cazul in care opozitia nu exista intr-un Parlament, atunci institutia legislativa nu poate sa functioneze. El a aratat ca deputatii PNL au hotarat marti sa paraseasca lucrarile Parlamentului in urma votului prin care s-a decis "in mod neguvernamental", introducerea pe ordinea de zi a modificarii regulamentului acestui for legislativ, "in sensul aparitiei unui nou grup parlamentar al UNPR".

Calin Popescu Tariceanu a apreciat ca noul grup parlamentar al UNPR "este de fapt un grup format din dezertori politici de la PNL si PSD". In opinia liderului liberal constituirea unui astfel de grup parlamentar inseamna o grava incalcare a elementelor fundamentale ale democratiei, adica a votului liber exprimat de cetateni.

"Prin aceasta decizie, astazi, majoritatea statueaza de fapt dezertarea politica, ca un act normal si desconsiderarea votului dat de cetateni la alegerile din 2008, ca o consecinta fireasca as spune al jocurilor politice si al intereselor care ajung sa prevaleze in fata respectului pe care il datoram cetatenilor", a adaugat Tariceanu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

Sorin Ovidiu Vantu ii da in judecata pe Udrea, Boc si Voinescu... Emil Boc o face mincinoasa pe Roberta Anastase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x