Antena Căutare

Scandal la Ministerul de Interne. Traian Igas a demis un director din MAI

Ministrul Internelor, Traian Igas, a sesizat Parchetul in legatura cu modul in care jandarmeria a deblocat trei posturi de ofiter si a organizat concursul pentru ocuparea acestora. Igas a demis un director din MAI, iar prim-adjuctul sefului jandarmilor va fi cercetat de Consiliul de Judecata.



Actiunea ministrului vine in urma unei verificari a Corpului de Control al Ministrului de Interne care a vizat modul in care s-a facut "ocuparea unor posturi prin recrutarea candidatilor din sursa externa" atat in Ministerul pe care-l conduce, cat si in Inspectoratul General al Politiei si cel al Jandarmeriei.

Inspectorii MAI au constatat ca, in perioada 15-18 octombrie 2010, cu avizul unor sefi din institutie, "s-au deblocat trei posturi de ofiter in Jandarmeria Romana", prin derogare de la actele normative prin care fusese suspendata orice angajare.

"In aceste conditii, examenele au fost dispuse de IGJR si au avut loc, desi pentru anumite functii nu erau indeplinite cerintele de organizare impuse de ordinele pe linie de resurse umane (vechime in munca, nici un candidat nu avea la dosar certificatele de examinare psihologica, nu toate documentele de studii erau legalizate, la toti candidatii lipseau fisele medicale de incadrare)", se arata intr-un comunicat de luni seara al MAI.

Astfel, Corpul de Control al Ministrului de Interne a constatat ca demersurile Jandarmeriei Romane pentru ocuparea functiilor scoase la concurs "au avut un caracter formal, intrucat scopul a fost ca aceste persoane sa ajunga in randul cadrelor active ale MAI si apoi implicit in Politia Romana".

Ministrul Igas a aprobat sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), "pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul infractiunilor de abuz in serviciu, fals si uz de fals".

Mai mult decat atat, prim-adjunctul sefului IGJR va fi "trimis in fata Consiliului de Judecata constituit la nivelul MAI", alaturi de seful Directiei de Resurse Umane din IGJR si de ofiterul din aceasta directie care s-a ocupat de constituirea dosarelor de candidati si a indeplinit functia de secretar in comisiile de concurs".

Foto: Intactimages

Legea Educatiei ajunge pentru a treia oara la Curtea Constitutionala... Presedintii CJ din Harghita, Covasna si Mures si-au depus actele pentru cetatenia maghiara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x