Antena Căutare

Legea Educatiei ajunge pentru a treia oara la Curtea Constitutionala

Legea Educatiei ajunge pentru a treia oara la Curtea Constitutionala. Miercuri se va decide soarta acestei legi, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament. Pe 28 decembrie, magistratii au amanat dezbaterile asupra constitutionalitatii acestui act normativ


Trei saptamani mai tarziu, Legea Educatiei se intoarce la Curte, la solicitarea Guvernului. De aceasta data Puterea a iesit invingatoare. Astfel, plenul Curtii, cu majoritate de voturi, a constatat ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Parlament. Asta pentru ca Parlamentul a refuzat sa dezbata motiunea de cenzura depusa de Opozitia parlamentara, dezbatere care, odata declansata, tinand seama de prevederile Constitutiei, nu poate fi oprita.

Pe data de 14 decembrie 2010, Legea educatiei este considerata adoptata, anuntul fiind facut in plenul Camerelor reunite, intr-o sedinta condusa de Roberta Anastase si de Alexandru Peres, ambii reprezentanti ai PDL. Imediat, actul normativ a fost contestat la Curtea Constitutionala de presedintele Senatului, Mircea Geoana, dar si de 108 deputati din Opozitie.

Judecatorii Curtii Constitutionale ar fi trebuit sa se pronunte pentru a treia oara asupra Legii educatiei pe 28 decembrie, dar au amanat dezbaterile pentru inceputul acestui an.

PRM a primit o noua somatie de evacuare din sediul central... Scandal la Ministerul de Interne. Traian Igas a demis un director din MAI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x