Antena Căutare

Scandalul plagiatului: Ministrul Ioan Mang, verificat de Comisia de Etica a ANCS

Comisia de Etica de la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, a anuntat ca a demarat o actiune de verificare a ministrul Educatiei, Ioan Mang, in urma unor sesizari de plagiat.

Sesizarile de plagiat, depuse de presedintele Asociatiei pentru Educatie si Cercetare EDU CER, Stefan Vlaston, ii vizeaza atat pe ministrul Educatiei, cat si pe sotia acestuia, a precizat Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), termenul legal pentru rezolvarea unei sesizari fiind de 90 de zile.

Potrivit ANCS, specialistii vor incerca sa analizeze sesizarile, pentru a putea raspunde acestora, eventual, intr-un interval mai scurt.

PDL a cerut, miercuri, demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, "pentru faptul ca intreaga opera pe care o are este un plagiat de duzina", dupa cum a declarat, miercuri, presedintele PDL, Emil Boc.

Boc a prezentat, intr-o conferinta de presa, un articol al actualului ministru al Educatiei pe care acesta l-ar fi publicat in 2003 la Craiova si care, conform PDL, reprezinta "in integralitate o copie a unui alt articol stiintific al unor autori japonezi".

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a comentat acuzatia de plagiat lansata de PDL spunand despre aceasta ca este "o actiune politica", al carei scop ar fi, in opinia lui, crearea de haos in sistemul de invatamant.


Foto: Intactimages

Ministrul Educatiei propune o HG de anulare a infiintarii sectiei maghiare la UMF Targu Mures... VIDEO! Se da oficial startul campaniei electorale: Ce masuri anti-frauda anunta MAI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x