Antena Căutare

Sebastian Lazaroiu: USL va obtine sub 40% la locale, PDL 27-28%

Fostul consilier al presedintelui Traian Basescu si ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu a apreciat ca USL va obtine circa 37% din voturi la alegerile locale din acest an, riscand sa se desparta, in special pentru ca formatiunile componente au gresit cand au stabilit cota unica de paritate la candidaturi fara sa tina cont de specificul judetelor. De asemenea, Lazaroiu a estimat ca PDL sau Miscarea Populara va obtine aproximativ 30% din voturi, PP-DD, care este cotat cu 18-20%, va obtine 7-8%, din cauza ca nu au candidati si structuri.

"E o prostie. Se ajunge la nivel judetean unde discrepantele sunt mari", a declarat Lazaroiu, explicand ca sunt judete unde PSD este mult mai puternic decat PNL si invers.

"Le impui paritate si e greu de acceptat. Alianta DA s-a facut pe cote, pe judete, intre PD si PNL (...) Singura ratiune a infiintarii USL este sa ia 50% plus unul. Nu cred ca va lua. La locale, si mai putin probabil. Daca termina localele si ia sub 40 la suta stiu pe ce drum o apuca", a adaugat fostul consilier prezidential.

In acelasi timp, Sebastian Lazaroiu a subliniat ca USL are peste 50% la vot popular, dar ca la sondaj respondentul nu este pus in situatia reala, cand voteaza candidatul unei primarii si a adaugat ca in mediul rural mai are importanta si componenta retelelor de rudenie.

"Dupa ce vor lua 37%, cei de la USL isi vor face calculul si vor constata ca 18% sunt PSD si restul PNL+PC. Sunt convins ce vor spune cei din PSD ca dupa locale iau 18% cand puteau lua 30%", a mai explicat Lazaroiu.

De asemenea, el a mai spus ca UDMR va avea probleme din cauza partidului constituit de Laszlo Tokes, iar PRM nu va face mare lucru, in timp ce UNPR ar putea obtine 5% din voturi.

Foto: Intactimages

Basescu il contrazice pe Ungureanu: Reducerea CAS ar adanci deficiul la bugetul de pensii... Sebastian Lazaroiu: Alegerile locale vor fi ale independentilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x