"În intervalul 17.40 - 18.35, în contextul acordării asistenţei medicale, medicul unităţii a adus la cunoştinţa persoanei respective şi posibilitatea de a fi transferată la un spital penitenciar. Persoana a refuzat în scris transferul. Ulterior, în jurul orei 19 i s-a asigurat la cerere efectuarea unei convorbiri telefonice, în condiţii de confidenţialitate, cu unul dintre avocaţii săi. Prin urmare, contrar afirmaţiilor şi acuzaţiilor apărătorului angajat, persoanei arestate i s-a dat posibilitatea transferului într-un spital din reţeaua Ministerului Justiţiei. Aşadar, este regretabil că în spaţiul public se prezintă informaţii neadevărate cu scopul de a denigra imaginea Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat vineri, Bogdan Despescu. El a mai spus că verificările dispuse de ministrul de Interne în acest caz sunt în desfăşurare. Bogdan Despescu a reamintit că a fost postat pe site-ul MAI proiectul de modificare a unui ordin privind organizarea şi funcţionarea centrelor de reţinere şi arest preventiv. "Totodată, vă reamintesc că în cursul zilei de ieri pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne a fost postat în transparenţă decizională proiectul de modificare şi completare a ordinului fostului ministru al Afacerilor Interne, numărul 14 din 2018, cu privire la organizarea şi funcţionarea centrelor de reţinere şi arest preventiv. Prin această modificare medicul unităţii va avea obligaţia să comunice cazurile în care persoanele încarcerate cu afecţiuni medicale pot fi escortate fără folosirea mijloacelor de imobilizare, completând astfel excepţiile existente: femeia gravidă, persoana în vârstă de peste 65 de ani, persoana cu handicap locomotor, minorul cu vârstă sub 16 ani, persoana ale cărei afecţiuni medicale impun utilizarea tărgii sau căruciorului pentru deplasare precum şi în situaţii reprezentate de afecţiuni ale membrelor superioare”, a mai spus secretarul de stat. Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a fost adusă, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, unde este judecată contestaţia sa la măsura arestului preventiv.
Pintea a fost adusă fără cătuşe, după scandalul provocat de imaginile cu ea încătuşată şi într-o stare de sănătate precară, marţi seară, când a fost dusă la Policlinica MAI.
Ea se află în arest preventiv pentru 30 de zile de sâmbătă, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, fiind acuzată de luare de mită.
Pintea a fost reţinută de DNA sâmbătă dimineaţă, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.
Pe durata arestului, ea a necesitat în mai multe randuri îngrijiri medicale din cauza bolii autoimuine de care suferă.
Sursa : news.ro
Al doilea pe lista candidaţilor USR pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti: Eu sunt Ariel, coadă de purcel/ ... Sorina Pintea a fost eliberată din arest. Fostul Ministru al Sănătății rămâne sub control judiciar...