Antena Căutare

Secretarul general al NATO lauda Romania: "Este un aliat exemplar si un exemplu de smart defense"

Romania a fost si este un aliat exemplar, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, in discursul rostit in fata Adunarii Parlamentare a NATO, desfasurata la Bucuresti. Iar dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, Rasmussen a subliniat ca Romania e o tara cu o "valoroasa si mandra traditie militara",cu o contributie importanta in Afganistan, Kosovo si Libia si care este in prezent un bun exemplu de "smart defence".

"Romania e o tara cu o valoroasa si mandra traditie militara, iar contributia dumneavoastra e importanta in Afganistan, Kosovo si Libia (...) Doresc sa apreciez in mod deosebit faptul ca va continuati participarea in operatiunile noastre, in pofida acestei perioade de dificultati economice. Aceasta demonstreaza angajamentul puternic pe care il aveti fata de Alianta si faptul ca securitatea nu e un lux, ci o necesitate", a declarat Rasmussen.

Totodata, din punctul de vedere al secretarului general al NATO, "Romania astazi este un bun exemplu smart defence. Azi participati in proiecte importante ale NATO. (...) Faptul ca ati fost de acord sa gazduiti elemente ale sistemului de aparare antiracheta ale NATO pe teritoriul dumneavoastra reprezinta o contributie semnificativa la securitatea noastra ca Alianta".

Relatia NATO-Rusia, in impas: Moscova refuza sa intre sub umbrela scutului antiracheta... Karl Lamers, reales presedinte al Adunarii Parlamentare a NATO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x