Antena Căutare

Secretarul general al NATO lauda Romania: "Este un aliat exemplar si un exemplu de smart defense"

Romania a fost si este un aliat exemplar, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, in discursul rostit in fata Adunarii Parlamentare a NATO, desfasurata la Bucuresti. Iar dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, Rasmussen a subliniat ca Romania e o tara cu o "valoroasa si mandra traditie militara",cu o contributie importanta in Afganistan, Kosovo si Libia si care este in prezent un bun exemplu de "smart defence".

"Romania e o tara cu o valoroasa si mandra traditie militara, iar contributia dumneavoastra e importanta in Afganistan, Kosovo si Libia (...) Doresc sa apreciez in mod deosebit faptul ca va continuati participarea in operatiunile noastre, in pofida acestei perioade de dificultati economice. Aceasta demonstreaza angajamentul puternic pe care il aveti fata de Alianta si faptul ca securitatea nu e un lux, ci o necesitate", a declarat Rasmussen.

Totodata, din punctul de vedere al secretarului general al NATO, "Romania astazi este un bun exemplu smart defence. Azi participati in proiecte importante ale NATO. (...) Faptul ca ati fost de acord sa gazduiti elemente ale sistemului de aparare antiracheta ale NATO pe teritoriul dumneavoastra reprezinta o contributie semnificativa la securitatea noastra ca Alianta".

Relatia NATO-Rusia, in impas: Moscova refuza sa intre sub umbrela scutului antiracheta... Karl Lamers, reales presedinte al Adunarii Parlamentare a NATO...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x