Antena Căutare

Smecheria votului multiplu: Din 20 000 de cazuri un singur condamnat

Cum se fura alegerilor in Romania prin metoda votului multiplu? A demonstrat-o jurnalistul Iosif Bugle, in emisiunea "Subiectiv" in editia de joi seara.

Acesta a descoperit un singur caz rezolvat dintre cele 20 000 de plangeri de vot multiplu, in urma ultimelor alegeri din tara. Astfel cei mai multi judecatori nu considera cazurile de importanta majora.

Si analistul Sorin Rosca Stanescu a explicat pe scurt mecanismul votului multiplu.

"Sa spunem ca mai multi cetateni erau invitati la picnic si in acest timp li se luau buletinele. Pe urma cand se intorceau li se inapoiau actele", a povestit acesta.

Pe de alta parte si membrul PNL Alina Gorghiu a vorbit in emisiune despre o solutie simpla impotriva fraudarii votului electoral. Este vorba despre un soft care scaneaza buletinele in timpul procesului electoral insa autoritatile locale au respins repede aceasta varianta spunand ca nu sunt fonduri.

Foto: Intact Images

Vezi ce avere are deputatul acuzat de inselaciune Mihail Boldea!... Nicusor Dan, candidat independent la Primaria Capitalei: Panselutele noastre sunt de 5 ori mai scumpe ca la Paris...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x