Antena Căutare

Sondaj CCSB: USL, creditata cu 62% din intentiile vot la parlamentare

Potrivit unui sondaj CCSB, comandat de Antena 3, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri legislative, USL ar castiga cu 62%. Pe locul secund s-ar clasa PDL, cu 16 procente, fiind urmat de PP-DD, cu 12%. Nicio alta formatiune politica nu ar mai trece pragul de 5%. UDMR ar obtine 4% din sufragii, PER- 3%, PRM - 2% si PNG - 1%.

In ceea ce priveste politicienii, edilul Capitalei, Sorin Oprescu, este fruntas in topul incredererii, cu 51%. Este urmat premierul Ponta, cu 40%, Crin Antonescu, cu 37%, Calin Popescu Tariceanu, cu 34%, liderul PRM, Vadim Tudor, cu 26%, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu cu 25%, fondatorul PC Dan Voiculescu cu 23%, presedintele PDL Vasile Blaga cu 23%, iar Dan Diaconescu cu 19%. Presedintele Traian Basescu are o cota de incredere de 18%, la egalitate cu fostul premier Emil Boc.

Sondajul CCS arata totodata ca scandalul Oltchim a afectat atat imaginea lui Dan Diaconescu, cat si a partidului pe care il conduce - PPDD, dar si a PDL. Astfel, PDL si PP-DD au scazut cateva procente, in timp ce USL-ul si-a mentinut rata de incredere pe care o avea inaintea izbucnirii scandalului legat de privatizarea Oltchim. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.003 de persoane, in perioada 27 septembrie - 4 octombrie.

Candidatura lui Gigi Becali pe listele USL la alegeri, girata de Crin Antonescu: "Are calitati care il recomanda pe... Adrian Nastase, pe blog: Monica Macovei "a bagat" Romania in Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x