Antena Căutare

Sondaj IMAS: Traian Basescu, demis de 64,3% dintre repondenti

Potrivit unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, inaintea inceperii campaniei pentru referendumul de demitere a presedintelui suspendat Traian Basescu, 79,8% dintre repondenti au afirmat ca vor merge la urne, iar 64,3% au spus ca vor vota "PENTRU". 27,4% dintre cei care vor merge la urne au declarat ca vor vota impotriva demiterii lui Basescu, in timp ce 8,3 % nu stiu sau nu raspund.

Cei intervievati, un esantion reprezentativ la nivel national, au fost invitati sa raspunda la urmatorul chestionar: "Dupa cum stiti, se organizeaza un referendum referitor la demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu.Dumneavoastra intentionati sa votati la acest referendum?"

Conform sociologului Alin Teodorescu (IMAS), electoratul PDL (micii intreprinzatori, persoane, cu studii superioare) sunt impotriva demiterii, dar procentul este echilibrat cu cel pentru demitere si nu multi sunt decisi sa se prezinte la vot. Cei mai hotarati sa il demita pe Traian Basescu sunt votantii PSD.

Sondajul a fost realizat in perioada 5 - 7 Iulie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviews), pe un esantion reprezentativ de o mie de persoane din 496 de localitati, dintre care 375 de localitati din mediul rural si 121 de orase, avand o marja de eroare de +/- 3%. In populatia tinta a sondajului s-au aflat persoanele cu varsta de 18 ani si peste, care locuiesc in Romania.

29 iulie, data referendumului pentru demiterea lui Basescu. Costurile se ridica la 95 mil. lei... Sloganul PDL in campania pentru referendumul de demitere a presedintelui: "Vara asta se poarta alb!" ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x