Antena Căutare

Sondaj: Traian Basescu, demis cu 67%

Potrivit unui sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale "Avangarde", 67% dintre romani vor vota pentru demiterea presedintelui, in timp ce 33% vor vota impotriva la referendumul din 29 iulie. 56% au raspuns ca vor merge la vot.

55% dintre repondenti au declarat ca Traian Basescu ar trebui suspendat cat mai urgent pentru ca a incalcat Constitutia de foarte multe ori, iar 19% considera ca ar trebui suspendat doar daca CCR va fi de acord, in timp ce 17% au spus ca nu ar trebui suspendat pentru ca nu a incalcat niciodata Legea fundamentala, potrivit jurnalul.ro.

In ceea ce priveste partidele, conform sondajului, USL se afla in topul preferintelor alegatorilor, cu un procent de 61%, urmat de PDL cu 18%, PP-DD cu 10%, UDMR cu 5%, PRM cu 2% si UNPR cu 1%. Aceste procente se refera la cei 56% dintre respondenti care au declarat ca sigur vor participa la vot.

La intrebarea "Care dintre urmatoarele fapte sunt mai grave pentru un politician", 51% dintre respondenti au optat pentru varianta "Furt din bani publici", 31% pentru "Minciuna", 8% pentru "Abuz in functie", 2% pentru "Plagiat", 2% pentru "Presiuni/amenintari publice si/sau personale", iar 6% nu au stiu sau au preferat sa nu raspunda.

Sondajul a fost realizat in perioada 7-11 iulie pe un esantion de 1150 de persoane de peste 18 ani, tipul esantionului este probabilistic stratificat, iar marja de eroare este de +/- 2,9%, pentru un interval de incredere de 95%.

Traian Basescu: Dosarele lui Nastase au pornit de la oameni din PSD ... Cele 11 reguli ale Comisiei Europene pentru Ponta si Antonescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x