Antena Căutare

Specialistul in canibalism Catalin Avramescu, propus ambasador in Finlanda si Estonia

Seful cancelariei prezidentiale, Catalin Avramescu, a fost propus de catre ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ca ambasador in Finlanda si Estonia.

Presedintele Comisiei de politica externa din Senat, Titus Corlatean, a declarat astazi, pentru Jurnalul National, ca la sfarsitul saptamanii trecute a primit la comisie o lista cu 17 propuneri pentru posturi de ambasadori facute de MAE, si ca "cel putin una" vizeaza o nominalizare politica, referindu-se la actualul sef al cancelariei prezidentiale, Catalin Avramescu, propus in functia de ambasador in Finlanda si pentru Estonia.

Corlatean a avertizat ca acesta nu va obtine votul comisiilor de specialitate din Parlament si a acuzat ca aceasta este una dintre numirile "politice" care nu va putea fi acceptata. Mai mult decat atat, Corlatean a anuntat ca ii va solicita in mod oficial ministrului de Externe, Teodor Baconschi, retragerea propunerii.

"Sunt aici de invocat, in cazul domnului Avramescu, in afara de calitatea politica a domniei sale, o intreaga serie de declaratii extremiste si incitante la violenta, care nu pot sa-l califice pentru aceasta functie", a spus Corlatean.

Catalin Avramescu a fost propus de Traian Basescu, in iunie 2007, si pentru postul de presedinte al Consiliului de Administratie al SRTV, insa a fost respins de comisiile de cultura din Parlament. Decizia celor doua comisii l-a nemultumit la acea vreme pe Avramescu, care a acuzat votul dat ca fiind unul indreptat impotriva presedintelui Traian Basescu.

"Decizia il vizeaza in primul rand pe Traian Basescu. Orice candidat ar fi trimis, ar fi fost acelasi verdict", a aratat el. Avramescu a publicat in ziarul Cotidianul la care era editorialist, mai multe texte in care incita la violenta si extremism, fiind concediat din aceasta cauza de conducerea ziarului.

Nominalizarea sa pentru postul de ambasador in Finlanda si Estonia vine la numai o saptamana dupa numirea consilierei lui Emil Boc, Cynthia Curt, pe post de consul al Romaniei la Barcelona.

Numirea Cynthiei Curt a fost contestata de presa si de Opozitie din cauza incalcarii statutului diplomatilor, consiliera lui Emil Boc neintrunind nici una din conditiile obligatorii pentru accederea intr-un post de consul.

Tot articolul, in Jurnalul National

Antonescu: Baconschi, cel mai slugarnic slugoi... Antonescu, catre Baconschi: Sunteti imaginea linistii, stabilitatii si succesului nostru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x