Antena Căutare

Teo Trandafir a castigat alegerile din Colegiul 19

Teo Trandafir a castigat alegerile din Colegiul 19, cu votul a 8.154 de voturi din totalul de 15.319 exprimate la alegerile partiale de duminica din Colegiul 19 al Capitalei. Contrcandidata sa, reprezentanta PC, Liliana Minca, a obtinut numai 6.939 de voturi.

UPDATE


Biroul Electoral Municipal prezentase, putin dupa miezul noptii, rezultatele partiale dupa numararea voturilor în 50 de sectii de votare, reprezentand 82% din total.

Astfel, candidatul PDL Teo Trandafir a obtinut 6.473 de voturi, reprezentand 53,59%, în timp ce Iuliana Minca a inregistrat 5.605 voturi - 46,41%.

Teo Trandafir a tinut sa sublinieze faptul ca prezenta foarte scazuta la vot trage un semnal de alarma in ceea ce priveste asteptarile oamenilor, care doresc un alt fel de politica. Trandafir a multumit echipei sale de campanie si a precizat ca victoria sa este obtinuta prin munca cinstita.





UPDATE



De asemenea, la acest scrutin, Autoritatea Electorala Permanenta va testa un proiect-pilot de informatizare a sectiilor de votare.

Locul de deputat in Colegiul 19 Bucuresti a devenit vacant dupa demisia din Parlament a Danielei Popa (PC), numita in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Daniela Popa a demisionat din Parlament la 1 februarie.

Pentru locul de deputat ramas vacant au fost programate alegeri la 25 aprilie, campania electorala desfasurandu-se din 10 aprilie si pana sambata, 24 aprilie, la ora 7:00.

In cursa electorala s-au inscris vedeta de televiziune Teo Trandafir, din partea PD-L, si fosta sefa a Loteriei Romane Liliana Minca, din partea Aliantei PSD+PC. PNL nu are candidat, ca urmare a intelegerii cu social-democratii, care l-au sustinut pe liberalul Radu Stroe la alegerile partiale din Colegiul 1.

La Biroul Electoral si-a depus candidatura si independentul Remus Cernea, fost candidat la prezidentialele din 2009 din partea Partidului Verde.

Ca si in cazul scrutinului din Colegiul 1, candidatura acestuia a fost respinsa de Biroul Electoral, intrucat legea electorala prevede ca la alegerile partiale pentru Parlament pot avea candidati doar partidele reprezentate in Legislativ.

Cernea a contestat decizia si, desi demersul sau parea sortit esecului avand in vedere decizia Curtii Constitutionale de la alegerile din Colegiul 1, a obtinut un verdict al CC care declara neconstitutionale prevederile din legea electorala pe care s-a bazat hotararea Biroului Electoral. Succesul lui Remus Cernea va avea insa efecte la viitoare alegeri partiale, pentru ca procesul electoral pentru Colegiul 19 isi urmeaza cursul.

Romeo Radulescu a castigat Primaria Rm. Valcea... Basescu: Decizia Curtii Constitutionale in privinţa ANI e exagerata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x