Antena Căutare

Tokes, reclamat de europarlamentarii PSD lui Barosso si Buzek

Grupul europarlamentarilor PSD a adresat o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintiei ungare a UE si presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, pe tema propusei reprezentante la Bruxelles a Tinutului Secuiesc.

Eurodeputatii PSD solicita reactii oficiale in spiritul respectarii depline a legislatiei UE, pentru a apara interesele unui stat membru confruntat cu o provocare sovina si separatista inacceptabila.

Eurodeputatii PSD condamna vehement initiativa celor trei membri UDMR, membri ai PE, pe care o califica drept sfidatoare, anti-europeana si profund anti-romaneasca.

Totodata, europarlamentarii PSD condamna lipsa de reactie a reprezentantilor actualei puteri fata de aceasta manifestare cu caracter evident anti-national, se arata intr-un comunicat de presa al Grupului PSD din PE.

In acelasi timp, grupul PSD din Parlamentul European, cere un punct de vedere oficial din partea PPE, sub egida caruia s-a creat initiativa infiintarii reprezentantei Tinutului Secuiesc la Bruxelles.

Aceste solicitari vin pe fondul lipsei totale de reactie a autoritatilor nationale. "Prin atitudinea sa, actuala putere portocalie gireaza o actiune iresponsabila, care nu urmareste decat terfelirea Constitutiei Romaniei si subminarea unitatii statului roman", considera eurodeputatii PSD.

Sursa: Jurnalul National

UPDATE! Senat: Puterea a recastigat majoritatea. Ion Toma s-a inscris in UNPR... Scandal in Parlament, dupa ce Roberta Anastase a intarziat la sedinta BP...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x