Antena Căutare

Traian Basescu: "29 este o zi care va pune capat crizei politice. Voi reveni la Cotroceni"

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca este cert, in proportie de 99%, ca referendumul din 29 iulie va fi invalidat, iar el va reveni la Palatul Cotroceni pe 1 august, dupa deciziile BEC si a Curtii Constitutionale privind rezultatul referendumului.

"Daca BEC valideaza, nu are cine sa se opuna acestui lucru. Dupa care urmeaza validarea referendumului de catre CCR si s-a luat decizia. Sunt un om care are meserie si are ce face, dar hai sa discutam problema serioasa. Ce va pot spune este ca miercuri eu voi fi inapoi la Cotroceni, asta este cert. Daca nu exista riscul de fraudare, as fi avut mari sanse si cu participarea PDL sa fiu inapoi la Cotroceni", a declarat Basescu.

Totodata, Basescu a subliniat ca, dupa parerea sa, "in proportie de 99%" pe 29 iulie se va pune capat crizei politice si se va restabili functionalitatea statului roman prin invalidarea referendumului. "29 este o zi care in proportie de 99% va pune capat crizei politice prin invalidarea referendumului si acesta este lucrul necesar Romaniei si romanilor acum. Nici fata lui Traian Basescu nu e importanta acum, nici scaunul lui Traian Basescu nu e, ci restabilirea functionalitatii statului roman", a explicat presedintele suspendat.

"Poate urma restabilitarea functionalitatii institutiilor statului imediat dupa 29 prin invalidarea referendumului sau poate urma o perioada de instabilitate, adica trei luni pana la alegerile prezidentiale in cazul in care se invalideaza referendumul. Alegerile prezidentiale vor fi urmate de inca o luna si jumatate pana la alegerile legislative, ele nu pot fi comasate datorita Constitutiei", a mai spus Basescu.

Dosare penale pentru sefii ortacilor din Gorj care au vrut sa-i impiedice sa voteze la referendum... Adrian Nastase a fost adus pentru audieri la Curtea de Apel Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x