Antena Căutare

Traian Basescu, citat la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

Basescu a fost citat, pentru saptamana viitoare, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Seful statului este chemat sa dea explicatii cu privire la declaratiile pe care le-a facut cu privire la Familia Regala si eventualii sai urmasi cu dizabilitati.


Saptamana trecuta, Traian Basescu a continuat atacurile la adresa Casei Regale. Presedintele Traian Basescu a declarat ca "bietul ex-rege" a fost atras intr-un joc politic. El a lansat un atac dur si la adresa Principelui Radu, ginerele Regelui Mihai, despre care a spus ca batjocoreste Constitutia: "Pentru omul acesta, Constitutia e o bazaconie".

Presedintele a subliniat ca 80% dintre romani vor sa-si aleaga presedintele: "80% dintre romani sunt convins ca vor sa-si aleaga seful de stat. Bun, rau, dar stiu ca-l schimba. Ce te faci cu unul care e pe viata si mai lasa si mostenitori? Daca iese vreunul cu dizabilitati, ce te faci? Ramai cu el sef de stat?".
Seful statului a mai fost vizat de o investigatie a CNCD, in mai 2007, dupa episodul in care a insultat o tanara, jurnalist la postul de televiziune Antena 1, la care s-a referit, intr-o convorbire privata devenita publica, folosind cuvintele "pasarica" si "tiganca imputita".

Presedintele a fost reprezentat atunci in fata CNCD de consilierul prezidential pe probleme juridice Stefan Deaconu. Basescu si-a cerut public scuze pentru incident, insa a fost sanctionat cu avertisment de CNCD. Seful statului a contestat sanctiunea si a avut castig de cauza.

Scandal in Parlament: Gabriel Oprea a votat de la... toaleta... Deputatii Ioan Cindrea si Károly Kerekes, acuzati de ANI ca au incalcat legea conflictului de interese...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x