Antena Căutare

Traian Basescu, despre votarea concedierilor din MAI: Coalitia da semne de slabiciune

Presedintele Traian Basescu a declarat intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati ca spera ca, in anul 2012, Romania sa aiba cresterea economica care sa-i permita iesirea din criza. Liderul Romaniei a vorbit si despre cazul Mironescu, spunand ca fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele lui.

Referitor la incidentele de la votul de marti privind concedierile din MAI, Traian Basescu a declarat ca acestea au fost un semnal al slabiciunii Coalitiei, intr-un moment foarte nepotrivit pentru Romania, care se pregateste sa iasa pe pietele internationale.

Seful de stat a mai mentionat ca este multumit de activitatea Guvernului care „si-a facut treaba" si si-a indeplinit toate obiectivele. Traian Basescu a dat de inteles ca premierul Boc nu va fi schimbat pe motiv ca Romania are nevoie de stabilitate.

Presedintele a adus o serie de critici conducerii BNR. Multi dau lectii. Dar intrbati pe unul dintre ei daca vrea sa fie ministru sau premier. ca o sa dea inapoi", a declarat Traian Basescu.

Principalele declaratii ale lui Traian Basescu:

-Ceea ce s-a intamplat la votul privind concedierile MAI este un semnal de slabiciune a Coalitiei, dat intr-un moment foarte nepotrivit, cand Romania se pregateste sa iasa pe piata internationala

-Dezbaterile continue pe televiziuni, ca se schimba premierul, sunt elemente care fac rau intentiei Guvernului de a iesi pe pietele internationale

-Cei care avem responsabilitati directe pentru tara trebuie sa ne ducem crucea

- Stabilitatea politica este esentiala pentru o tara care se afla in criza

- Mai este o moda, sa-l desconsideri pe un ministru care nu apare prea des la televizor sau nu e in atentia continua a publicului

- Este pentru prima oara in istoria postdecembrista, cand toate cele 40 de obiective au fost atinse. Guvernul si-a facut treaba.

- Cel care decide remanierea este primul-ministru. Am avut o discutie cu el in care am vorbit despre prioritatile pentru perioada urmatoare.

Despre cazul Mironescu:

- Fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele lui. Atunci cand este vorba de incalcari de lege, nu poate raspunde altcineva.

- Mironescu a primit aviz ORNISS. Daca era ceva de spus, ar fi trebuit spus in ianuarie

Despre situatia economica:


-Nu doar Romania este in criza, ci toata Europa. Putem considera ca am iesit din criza atunci cand vom avea crestere de peste 3%, ceea ce incepe sa genereze efecte si pentru cetatean.

- Sa speram ca anul 2012 ne va aduce aceste salturi de crestere economica.

- Economia va deveni competitiva cand si sectorul de stat va deveni competitiv

-Obiectivul de creare de locuri de munca va fi vizibil atins pana la sfarsitul anului

Sursa: Antena3

ANCHETA! Ce nu se spune in dosarul vamesilor... Deputatul PSD Mircea Draghici a suferit un accident vascular...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x