Antena Căutare

Traian Basescu: "Educatia e mult mai importanta decat sa ai gaze, titei sau aur"

Presedintele Traian Basescu a vorbit, luni, in cadrul unei conferinte de presa, despre necesitatea reformarii actualului sistem de Educatie si, implicit, adoptarea cat mai rapida a Legii care reglementeata acest lucru. Seful statului sutine ca Educatia este cea mai importanta resursa de dezvoltare si nu gazele, titeiul, sau aurul.


"Lucrurile nu mai pot continua asa. Este clar ca reforma din anii 1997-1998 este un mare esec. Trebuie sa trecem la un sistem de educatie modern, care sa le dea tinerilor competente si care sa duca la diminuarea grupurilor de interese din sistemele de educatie", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a criticat actualul sistem si din perspectiva intereselor aparate de unii rectori si profesori universitari.

"Nu putem sacrifica si generatiile urmatoare de dragul rectorilor, de dragul profesorilor universitari, de dragul liderilor sindicali din Educatie. Nu putem face acest lucru. Nu mai putem face o batalie politica si din nevoia de a reforma sistemul de Educatie", a sustinut seful statului.

Traian Basescu a precizat apoi ca "oricate argumente s-ar putea aduce impotriva acestei legi, ea nu poate aduce rezultate mai proaste decat ale actualei legi".

"Cea mai de pret resursa pentru dezvoltare este educatia. E mult mai importanta decat sa ai gaze, titei sau aur", a conchis presedintele.

Preda, despre Udrea: Are impresia ca e pe Titanic si cere un pahar cu sampanie... Basescu: Ma intalnesc oriunde cu Opozitia, dar nu la Grivco, Fundatia Patriciu sau sauna lui Vintu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x