Antena Căutare

Traian Basescu: "Este exclusa intreruperea energiei electrice pentru populatie"

Traian Basescu a dat asigurari, astazi, ca nu exista niciun pericol ca populatia sa ramana fara energie electrica. "Este exclusa intreruperea energiei electrice pentru populatiei. Guvernul va decide daca sisteaza sau nu exporturile", a declarat seful statului.

"Va pot asigura ca nu exista niciun fel de pericol ca populatia sa ramana fara energie electrica. Daca in mod exceptional s-ar intampla o avarie, s-ar proceda la un plan de intrerupere a energiei pentru agentii economici. Este exclusa intreruperea energiei electrice pentru populatie. Prin HG se va stabili sistarea oricarui export de energie in aceasta perioada", a afirmat Traian Basescu.


El a mai precizat ca Executivul poate sista pentru o perioada, printr-o hotarare de Guvern, exporturile de energie electrica. Presedintele a explicat ca Romania exporta 500 de megawati/ora, iar in ore de varf cantitatea exportata ajunge pana la 1.400 de megawati. "In perioada urmatoare se va stabili sistarea oricarui export pana la revenirea oricarui consum la parametri normali", a adaugat seful statului.

Operatorul national de energie Transelectrica a anuntat ca din cauza deficitului de energie electrica din Sistemul Energetic National, in anumite ore nu exista destule resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export.

Deficitul de energie este cauzat de seceta prelungita, temperaturile foarte scazute, scaderea cotelor in lacurile de acumulare, reducerea stocurilor de carbune, pacura si gaze naturale.



Traian Basescu: "Sapte puncte din discursul lui Victor Ponta coincid cu programul Guvernului"... Puterea semneaza sustinerea Tratatului UE. Documentul, deschis si Opozitiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x