Antena Căutare

Traian Basescu: In Algeria, au murit cetatenii nostri nevinovati. Ce ne asumam din ce s-a intamplat?

Traian Basescu a declarat ca tara noastra nu poate trece peste criza ostaticilor din Algeria fara a raspunde la intrebarea „Cum ne aparam cetatenii?”. Presedintele a ridicat si o alta intrebare referitoare la evenimentele din statul african, in urma carora au murit doi cetateni romania: „Ce ne asumam din ce s-a intamplat?”.

Seful statului a participat la intalnirea anuala cu sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti. In cadrul acesteia, Traian Basescu a vorbit si despre atacul terorist din Algeria, remarcand ca terorismul se afla la granita sudica a Uniunii Europene.

"Zilele acestea, cu totii am vazut ca terorismul se afla la frontiera de sud a UE. Evenimentele din Algeria au confirmat inca o data ca grupari teroriste puternice sunt capabile sa ucida cetatenii nostri. Nu putem trece peste evenimentele din Algeria fara sa ne punem cel mai serios aceasta intrebare: Cum ii putem apara pe cetatenii nostri?", a declarat presedintele.

"Nu avem o evaluare finala asupra a ceea ce s-a intamplat. Cert este ca acolo au murit cetatenii nostri nevinovati, cetateni americani, japonezi, oameni care s-au dus cu companiile noastre. Nu avem dreptul sa trecem peste acest eveniment fara a da un raspuns: Ce ne asumam din ce s-a intamplat in Algeria?", a mai precizat Traian Basescu.

Foto: Intact Images

Deputatul Antitero: fostul ofiter SPP, care i-a pazit pe Ion Iliescu si Traian Basescu, a ajuns in Parlament... Lui Sorin Oprescu "nu ii trece prin cap" sa candideze la presedintie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x