Antena Căutare

Traian Basescu, in campanie: Obiectivul este castigarea referendumului. Romanii vor fi cinstiti cu presedintele lor

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, in prima sa conferinta de presa din cadrul campaniei pentru referendumul de demitere din 29 iulie, ca obiectivul sau este castigarea acestuia, desi multi mizeaza pe faptul ca este erodat de problemele prin care a trecut alaturi de Guvern si de majoritatea parlamentara de la acea vreme, intr-o perioada de criza economica.

"As vrea sa spun ca ceea ce a facut USL nu este cinstit. Nu este cinstit sa ai ca obiectiv acapararea integrala a institutiilor statului si punerea lor la dispozitia partidului si pentru a legitima aceasta incorectitudine si lipsa de democratie sa incepi sa te ascunzi in spatele votului popular. De fapt, prin acest referendum USL vrea sa-si legitimeze reflexele totalitare. Nu stie si nu poate sa guverneze daca nu anexeaza partidelor, pe care le reprezinta Crin Antonescu si Victor Ponta, institutiile statului. Ei au ramas ancorati in modul de a guverna din perioada Iliescu si Nastase, cand functionau ca partid stat", a declarat Traian Basescu, adaugand ca cei din USL nu au inteles ca, in ultimii opt ani, institutiile statului s-au desprins de "practica de a actiona la ordinul partidului".

"Nu este cinstit sa pui un presedinte care a fost ales de doua ori si dupa opt ani de mandat si trei ani de criza economica sa-i ceri sa obtina 51% din voturi. Si totusi sunt convins ca romanii nu vor participa la acest mod de a face politica si ceea ce am cerut si cer celor care ma sprijina este victoria in referendum. Obiectivul meu, desi poate parea o misiune imposibila, este sa castig referendumul. Foarte multi pleaca de la premiza ca, erodat de guvernare si de problemele prin care am trecut alaturi de guvern si de majoritatea parlamentara, voi pierde referendumul. Ei mizeaza pe faptul ca romanii pot fi pacaliti. Am convingerea ca romanii vor fi cinstiti cu presedintele lor", a mai spus Basescu, subliniind ca romanii vor aprecia ceea ce a facut, alaturi de guvern, in momentele dificile prin care a trecut Romania.

Controversa: Sediul de campanie pentru referendum al lui Traian Basescu, o casa-monument... Graham Watson: Sunt surprins ca Basescu le spune romanilor sa nu mearga la vot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x