Antena Căutare

Traian Basescu: "Operatiunea din vami nu va avea un efect pozitiv asupra intrarii Romaniei in Schengen"

Curatenia in vami ce s-a consumat azi la granita de sud-vest, si in care peste 100 de politisti de frontiera si vamesi au fost saltati cu noaptea in cap, de mascati, nu este o actiune de fatada in ceea ce priveste capacitatea Romaniei de a fi tara Schengen, a afirmat marti, la TVR, presedintele Traian Basescu.

"Aceasta operatiune nu va avea un impact pozitiv asupra intrarii Romaniei în Schengen pentru ca arata cat de cangrenat era sistemul. S-a facut aceasta analiza, dar decizia a fost ca, indiferent de impact, trebuie eradicat fenomenul",


Presedintele a explicat si de la ce a pornit toata operatiunea, un document de 50 de pagini al unui serviciu secret privind averile mari ale unor vamesi, pe care l-a primit vara trecuta.

"Baza de la care a plecat CSAT-ul este averea acestor oameni: vile care s-au ridicat cu doua etaje dupa doi ani in vama, terenuri in locuri foarte scumpe iar dintr-un salariu foarte mic, asa cum spunea ministrul francez care ii plangea pentru un salariu de 400 de euro nu se poate face.

Cand un sef de stat primeste aceste informatii nu poate sa le puna în biblioteca. Si atunci au pornit actiunile CSAT-ului pe aceasta tema. Operatiunea aceasta dureaza de vara trecuta, de cand am primit documentul", a mai precizat presedintele.

Traian Basescu: "Parlamentarii care au votat impotriva arestarii lui Pasat sau s-au abtinut au facut un mare rau&qu... Adriana Saftoiu vrea sa desfiinteze condica mincinoasa din Camera Deputatilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x