Antena Căutare

Traian Basescu: "Parlamentarii care au votat impotriva arestarii lui Pasat sau s-au abtinut au facut un mare rau"

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca parlamentarii care au votat impotriva arestarii deputatului Pasat sau s-au abtinut au facut un mare rau Romaniei, precizand ca este responsabilitatea fiecarui ales in parte si criticand faptul ca unii lideri de grup indemnau alesii sa nu voteze.

"Practic a fost o combinatie de cauze, dar pot sa va spun ca parlamentarii care au votat astazi au facut un mare rau Romaniei"


Seful statului s-a referit la cererea de retinere si arestare a deputatului PDL, Dan Pasat, care nu a trecut de plenul Camerei Deputatilor. Cererea nu a intrunit numarul suficient de voturi pentru a fi aprobata. In favoarea cererii de arestare au votat 116 deputati, iar 34 au votat impotriva. Pentru aprobarea arestarii erau necesare 147 de voturi.

"Era vb de o chestiune de principiu, aperi sau nu aperi un om certat cu legea. Eu daca as fi un parlamentar care am primit un vot individual mi-ar fi fost greu sa explic de ce am stat in banca si nu am votat", a spus Traian Basescu.

Seful statului s-a declarat pentru o imunitate parlamentara „strict pentru declaratiile politice, iar pentru orice alta activitate sa poti fi arestat".

"Datorita deciziei Curtii Constitutionale, la raportul din vara Romania a primit cea mai grea etichetare, lipsa de vointa politica impotriva coruptiei. Acum, cu toate eforturile teribile care s-au facut riscam aceeasi remarca, ucigatoare pentru Romania, de la aceasta formulare in jos nu mai conteaza ce faci", a spus presedintele.

De asemenea, Traian Basescu a precizat ca nu doreste ca Pasat sa mearga in fata procurorului si judecatorului pentru el, ci pentru a confirma ca Romania este stat de drept.

"Eu nu vreau ca Pasat sa mearga in fata judecatorului sau procurorului pentru mine, ci voiam sa confirmam ca Romania este stat de drept, in care Parlmentul nu se face scut impotriva Justitiei", a mai spus seful statului.


Ponta: "Inca o minciuna marca Basescu. Nu am iesit din recesiune!"... Traian Basescu: "Operatiunea din vami nu va avea un efect pozitiv asupra intrarii Romaniei in Schengen"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x